Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca par Eiropas Savienības finansējumu iegādājusies jaunākās paaudzes datortomogrāfijas iekārtu.

Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas valdes priekšsēdētāja Egija Siliniece informē, ka saistībā ar Ventspils un Talsu slimnīcu apvienības izveidi, slimnīca saņēma Eiropas Savienības ERAF finansējumu viena miljona latu apmērā. Pateicoties šim finansējumam slimnīca ir atļāvusies iegādāties jaunākās paaudzes datortomogrāfijas iekārtu, kas pacientiem ļaus nodrošināt daudz ātrākus un plašāka spektra izmeklējumus. Vienlaicīgi par ERAF finansējumu tika rekonstruēta arī izmeklējumu telpa, izveidojot norobežotu darba vietu medicīniskajam personālam. «Ieguvēji ir gan slimnīca un ārsti, gan arī pacienti,» uzsver Siliniece.

Slimnīcas radiologs Andris Kārkliņš stāsta, ka jaunā iekārta ir ar daudz lielāku izšķirtspēju, kas ļaus precīzāk diagnosticēt slimības un patoloģijas. Izmeklējuma ātrums palielināsies četras līdz sešas reizes, kas var būt izšķiroši smagiem reanimācijas pacientiem, kuriem katra minūte ir dārga. Tāpat pacients saņems daudz mazāku rentgena starojuma devu. Salīdzinot ar iepriekšējo, šai iekārtai ir lielāka celtspēja un gentrija atvērums, kas ļaus izmeklējumus veikt lielāka svara pacientiem.

Ar jauno datortomogrāfijas iekārtu varēs veikt precīzākus galvas un muguras izmeklējumus, asinsvadu slimību diagnostiku, kas ar veco iekārtu netika veikta.

Tāpat tiks izmeklēti vēdera dobuma orgāni, varēs noteikt kaulu patoloģijas un veikt citus izmeklējumus. Lai radiologa asistenti un radiologi varētu profesionāli strādāt ar jauno iekārtu, Ventspilī uz nedēļu bija ieradies speciālists no Austrijas. Viņš medicīnisko personālu apmācīja kā strādāt ar jauno datortomogrāfu un kā apstrādāt iegūtos attēlus. Izmeklējumu slēdzienus sniegs sertificēti slimnīcas radiologi Vladimirs Odincovs, Irina Plotņikova un Andris Kārkliņš. Tāpat slimnīca sadarbojas ar P.Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas vadošajiem radiologiem.  

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: