Šodien Ventspilī startēs Latvijas Basketbola līgas pusfināls – sērijā līdz trim uzvarām BK "Ventspils" tiksies ar senajiem un principiālajiem sāncenšiem "Baronu/O!Karti".

Baroni jau otro sezonu startē tikai vietējā čempionātā, sezonas laikā krietni vien garlaikojoties, toties izšķirošos mačus sagaidot ar labu apetīti uz basketbolu. Pagājušajā sezonā tas vainagojās ar otro čempionu titulu, šopavasar jau pagūts ceturtdaļfinālā pārliecinoši pārspēt "Valmieru". Tiesa īsi pirms tam bija bezierunu kapitulācija ventspilniekiem.

Nav šaubu, ka BK "Ventspils" kolektīvs par pirmo vietu regulārajā sezonā priecājas ne tikai tāpēc, ka tas garantē savu laukumu priekšrocības visu izslēgšanas spēļu laikā, bet arī tāpēc, ka tas ļauj nedaudz atvilkt elpu, mierīgi patrenēties un atgūt zaudētās emocijas. Domājams, ventiņu ausīm nav garām paslīdējuši kritiskie izteikumi par komandas mikroklimatu un iespējām to uzlabot. Pāris veiksmīgi mači varētu likt mainīt šo viedokli, un patiesībā, BK "Ventspils" cits nekas arī neatliek – klāt sezonas izšķirošās spēles, un tās jāaizvada ar pilnu atdevi, jo vairs jau nav, kam taupīties.

Salīdzinot ventspilnieku un rīdzinieku pieteikumus, skaidrs, ka kurzemniekiem ir līdzvērtīgāks rezervistu soliņš, taču sena patiesība vēsta, ka cīņas jau nenotiek uz papīra, bet laukumā. Tas ventiņiem šajā sezonā bieži vien ir piemirsies. Pēdējais laiks atcerēties un neaizmirst. Regulārajā sezonā ar 3:1 pārāki bijuši Gunta Endzeļa padotie, tiesa aprīļa rēķins ir 1:1.

Jāatgādina, ka BK „Ventspils” sarūpējis lielisku iespēju skaļākajiem un atraktīvākajiem līdzjutējiem – skolēniem. Atraktīvākā, skaļākā un krāšņākā BK „Ventspils” līdzjutēju klase balvā saņems apmaksātu autobusu vienas dienas pavasara ekskursijai pa Latviju pašu izvēlētā maršrutā.

Mača sākums pulksten 18.30.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: