Ventspils valstspilsētas Pašvaldības policija, gadam noslēdzoties, tikusi pie iespējas atjaunot autoparku. Divas savu laiku nokalpojušās patruļmašīnas nomainītas pret pavisam jaunām.

Ventspils valstpilsētas pašvaldības policijas autoparkā nemainīgi ir trīs patruļmašīnas, no kurām divas vairāk nekā četrus gadus vecās automašīnas, ar pusmiljona kilometru lielu nobraukumu katra, savu laiku bija nokalpojušas. Par to liecināja arī automašīnu remonta izdevumi. Pagājušās nedēļas izskaņā policija tika pie divām pavisam jaunām Volkswagen Caddy patruļmašīnām, kas iegādātas publiskajā iepirkumā un kalpos pilsētas iedzīvotāju vajadzībām. Abām jaunajām automašīnām ir divu litru dīzeļdzinējs ar 102 zirgspēku jaudu, un tās, kā jau jaunas automašīnas, degvielas patēriņa ziņā ir taupīgākas par iepriekšējām. Turklāt abas automašīnas ir ar jauno trafarējumu, kādu pamazām pārņem visi Latvijas pašvaldību policiju iecirkņi. Tām ir arī jaunāks un modernāks tehniskais aprīkojums, tai skaitā jauni digitālie displeji. Trešā patruļmašīna, kā skaidro Ventspils valstspilsētas pašvaldības policijas priekšnieks Ojārs Rudzītis, pašvaldības publiskajā iepirkumā iegādāta pērn, un tai vēl aizvien ir iepriekšējais trafarējums. «Trafarējuma nomaiņa šobrīd ir finanšu jautājums. Vienai automašīnai trafarējuma nomaiņa maksā apmēram divtūkstoš eiro,» skaidro Rudzītis, aicinot iedzīvotājus neaizmirst, ka vēl kādu laiku pa pilsētas ielām ripos pašvaldības policijas patruļmašīnas ar divu veidu trafarējumu. Pašvaldības policijas priekšnieks jau agrāk minējis, ka policija labprāt pamazām pārietu uz videi draudzīgākiem elektroauto, un šo ideju vēl aizvien saredz kā realizējamu. «Jāturpina skatīties, vai nav kāds projekts, kam pieteikties, lai mēs varētu pāriet uz elektroautomašīnām.»

Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Jānis Vītoliņš, nododot jauno auto atslēgas Pašvaldības policijai, pauda prieku, ka policijai nepieciešamo automašīnu nomaiņu izdevies iekļaut un iepirkuma konkursu realizēt vēl šā gada budžetā. «Ja mums būtu nākamā gada budžetā šādi izdevumi jāparedz, tas būtu ļoti liels izaicinājums,» atzina Vītoliņš. «Pagājušajā gadā ap šo laiku acīmredzot mums bija drusciņ vieglāka situācija, tādēļ tas ir izdarīts īstajā brīdī.» Domes priekšsēdētājs novēlēja, lai jaunās patruļmašīnas lieliski kalpo un lai pašvaldības policisti vēl aizvien var ierasties notikuma vietā, jebkurā vietā mūsu pilsētā vismaz 5 minūšu laikā, šādi slavējot pašvaldības policijas operatīvo darbu.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Gārfilds 30.12.2023, 13:33:34

    Vecos atdos novadam?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: