Saeimai, prezidentam un ministru prezidentam iesniegts 6911 Latvijas iedzīvotāju parakstīts aicinājums krīzes laikā atcelt siltuma, gāzes, komunālo maksājumu un elektroenerģijas tarifu paaugstinājumu.

Valsts augstākās amatpersonas atklātajā pieteikumā tiek aicinātas izvērtēt esošo ekonomisko situāciju valstī un parādīt «savu stingro gribu valsts glābšanā, izvērtējot sabiedrisko pakalpojumu regulatora apstiprinātos tarifus un regulatora darbu" informēja Ventspils pilsētas domes neatkarīgā deputāte Jeļena Garbuzova, kas organizēja parakstu vākšanu Ventspilī.

Viņa skaidro, ka laikā, kad vidējie ieņēmumu rādītāji Latvijas mājsaimniecībās krītas, valsts un pašvaldības uzņēmumi, kas saņēmuši ES finansējumu, parakstot memorandu, kas krīzes situācijā tarifus celšanu nepieļauj. Pēdējos gadu sabiedrisko pakalpojumu tarifu kāpums ir juridiski apstrīdams, apgalvo deputāte. «Jautājums, kādēļ regulators neko nedarīja, lai šādus pašvaldības un valsts uzņēmumu pārkāpumus novērstu,» sašutumu pauž Garbuzova, izsakot pieņēmumu, ka sabiedrisko pakalpojumu regulators strādā nevis iedzīvotāju, bet uzņēmumu labā.

«Padziļinās krīze sociāla sfērā, pieaug neuzticība valsts pārvaldei, kas plāno krīzes laikā palielināt ieņēmumus, apliekot ar akcīzes nodokli dabasgāzi un elektroenerģijas tarifa paaugstinājumu, neievieš valsts programmu mājokļu renovācijai, nepielieto jaunās tehnoloģijas apkures sistēmā, lai samazinātu atkarību no importējamā energoresursa,» teikts pieteikumā un norādīts, ka saskaņā ar Latvijas Pašvaldību savienības prognozēm kopējais parāds par siltumu mūs valstī sasniedz pat 30 miljonus.

«Ja skaitļi nepārliecinās valdību mainīt attieksmi esošā situācijā, valsti gaida bankrots,» norāda pieteikuma iesniedzēji un aicina atcelt sabiedrisko pakalpojumu tarifu paaugstinājumus un publiskot valsts resursu inventarizāciju kopējos skaitļos, kas mūsu valstī bija uz 1992.gadu un ar, kādu nolūku šīs bagātības izpārdotas.

Ja šis aicinājums netiks sadzirdēts, tiks iesniegta prasība Satversmes tiesā, neatlaidību pauž Dzīvojamo māju īrnieku un saimnieku asociācijas Tautas kontrole valdes locekle Jeļena Gorbuzova. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: