No 28. jūlija līdz 6. augustam Ventspils novada Vārves pagastā notiks Nacionālo bruņoto spēku Gaisa spēku mācības “Black owl”. Mācību mērķis ir pilnveidot Gaisa spēku karavīru spēju rīkoties kaujas apstākļos.

Mācības organizē Gaisa spēku Mācību centrs. Mācību laikā Gaisa spēku karavīri, zemessargi un rezerves karavīri pilnveidos lauka kaujas iemaņas, tādējādi stiprinot vienības spēju veikt kaujas uzdevumus.

Nacionālo bruņoto spēku Gaisa spēku Mācību centra uzdevumi ir plānot, organizēt un kontrolēt individuālo apmācību pretgaisa aizsardzības, gaisa telpas novērošanas, militāro lidlauku ekspluatācijas un militāro lidaparātu apkopju un ekspluatācijas jomās.

Iedzīvotāju ievērībai!

Mācību laikā notiks karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās pa koplietošanas ceļiem un mežiem. Mācībās tiks izmantoti kaujas imitācijas līdzekļi un mācību munīcija gan diennakts gaišajā, gan tumšajā laikā, lai pilnveidotu spēju veikt uzdevumus dažādos apstākļos. Mācību ietvaros ir plānoti zemie gaisa kuģu UH-60 “Black Hawk”, CH-47 “Chinook” un bezpilota lidaparātu lidojumi pāri mācību teritorijai.

Mācības notiks ar Ventspils novada pašvaldību un Vārves pagasta pārvaldi saskaņotās teritorijās. Mācības ir saskaņotas ar SIA “Ventspils lidosta”, AS „Latvijas valsts meži” un Ziemeļkurzemes virsmežniecību. Pēc mācībām mācību norises vietas tiks sakoptas.

Nacionālie bruņotie spēki aicina Latvijas iedzīvotājus ar sapratni izturēties pret militārajām mācībām, kas vērstas uz valsts aizsardzības spēju uzlabošanu un reģionālās drošības stiprināšanu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: