Aizvadītajās trijās diennaktīs, laika posmā no 21. aprīļa plkst. 6.30 līdz 24. aprīļa plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Kurzemes reģiona pārvalde saņēma 26 izsaukumus - 15 uz ugunsgrēku dzēšanu, trīs uz glābšanas darbiem un vēl astoņi izsaukumi bija maldinājums.

Piektdien plkst. 11.45 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Lāču ielu, kur dega divstāvu dzīvojamā māja 200 m2 platībā. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no ēkas evakuējās viens cilvēks. Darbs notikuma vietā noslēdzās pustrijos dienā.

Trijās diennaktīs Kurzemē dzēsti 12 kūlas ugunsgrēki, no tiem divi Ventspilī:
    • Rūpniecības ielā 2 hektāru platībā,
    • Puzes pagastā 300 m2 platībā.

VUGD atgādina, ka kūlas dedzināšana ir aizliegta! Diemžēl katru pavasari ievērojami dienesta resursi tiek tērēti kūlas ugunsgrēku dzēšanai. VUGD aicina cilvēkus aizdomāties, ka tajā laikā, kamēr ugunsdzēsēji glābēji dzēš degošo kūlu, kādam iespējams ir nepieciešama palīdzība, bet tā nevar tikt sniegta operatīvi, ja visi tuvākie dienesta resursi ir iesaistīti kūlas ugunsgrēku dzēšanā. Nededzini kūlu un iespējams tu kādam izglābsi dzīvību!

Visā Latvijā aizvadītajās diennaktīs VUGD saņēma 238 izsaukumus – 158 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā 71 uz kūlas ugunsgrēku dzēšanu un desmit uz meža ugunsgrēku dzēšanu, 43 uz glābšanas darbiem, bet 37 izsaukumi bija maldinājumi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: