Piektdien, 16. decembrī, Ventspils slimnīcas topošais Neatliekamās palīdzības centrs un Laboratorija atzīmēja Spāru svētkus. Tas nozīmē, ka jumta nesošā konstrukcija un visi smagākie darbi ir pabeigti. Būvdarbus objektā veic SIA Pilsbūve, norādot, ka darbi rit saskaņā ar plānu.

Neatliekamās palīdzības centrs tiks nodalīts no jebkuras citas pacientu un personāla plūsmas. Pacienti, kuri Neatliekamās palīdzības centrā jeb uzņemšanas nodaļā ierodas paši, tiks nodalīti no pacientiem, kurus slimnīcā nogādā Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests. Telpas būs plašākas, tādējādi nodrošinot iespēju ievērot distanci. Gaitenis, pa kuru pārvietojas gan pacienti, gan personāls, būs nodalīts no Uzņemšanas nodaļas, turklāt tas būs lēzenāks, lai nodrošinātu ērtu pārvietošanos. Līdzās Neatliekamās palīdzības centram paredzētas arī Diagnostikas nodaļas telpas, līdz ar to – rentgenogrāfisko un datortomogrāfijas izmeklējumu telpas būs ērtāk pieejamas apmeklētājiem, kā arī atvieglos stacionārā esošo pacientu nogādāšanu uz izmeklējumiem, jo tiek izbūvētas arī plašākas uzgaidāmās telpas. Būtiski tiek pārbūvēta arī slimnīcas Laboratorija, izveidojot modernas atvērtā tipa laboratorijas darba telpas un apvienojot tās ar dežūrlaboratoriju un ambulatoro laboratoriju. Tādējādi viss Laboratorijas darbs būs organizēts vienuviet. «Īstenojot iecerēto projektu, slimnīca iegūs modernas, pakalpojumu sniegšanai piemērotas telpas. Uzgaidāmās telpas būs ērtākas un plašākas, tādējādi nodrošinot iespēju ievērot distanci, ko mums iemācījis kovida pandēmijas laiks. Esam patiesi gandarīti, ka darbi rit uz priekšu, un ar lielu nepacietību gaidām nākamā gada vasaru, kad slimnīcas darbinieki varēs uzsākt darbu jaunajās telpās. Ieguvēji būs visi – gan pacienti, gan darbinieki. Pēc izbūves slimnīca spēs nodrošināt pacientu triāžu jeb šķirošanu, ko paredz arī Ministru kabineta noteikumi, atdalot plānveida pacientus no neatliekamajiem, nodrošinot pacientu privātumu,» svinīgajā brīdī uzsvēra slimnīcas valdes priekšsēdētājs Juris Lācis.

Uzņemšanas nodaļas vadītāja Anita Kalēja pauda gandarījumu, ka slimnīca piedzīvo vērienīgu rekonstrukciju un ka viņai ir iespēja būt klāt šī projekta īstenošanā, norādot, ka līdztekus būvniecībai svarīga ir arī slimnīcas iekšējo procesu pilnveidošana: «Jau tagad izjūtam vislielāko prieku par to, ka tā būs slēgta, nevis caurstaigājama nodaļa, ka pēc rekonstrukcijas izdosies atdalīt pašnācēju plūsmu no tiem pacientiem, kurus atved ar neatliekamo palīdzību, ka tiks uzlaboti apstākļi gan slimniekiem, gan medicīnas personālam. Tās ir būtiskākās izmaiņas šajā projektā, ko novērtēs ikviens slimnīcas apmeklētājs, jo tas palīdzēs nodrošināt lielāku privātumu pacientiem. Novēlu visiem būt veseliem, bet, ja tomēr gadās nonākt slimnīcā, piedzīvot šeit tikai pozitīvas izjūtas.»

Kopējās būvdarbu izmaksas plānotas 3,46 milj. eiro, no kuriem 2,36 milj. ir piesaistītais ERAF finansējums, 272 tūkst. valsts un 825 tūkst. slimnīcas finansējums. 

Lasi vēl

Komentāri (5)

  • 0
    Krišs Daugulis 20.12.2022, 16:49:32

    Un lai vēl kāds pamēģina noliegt to, ka visuvarenais nav šo uzbūvējis! Objektā fiksēts, ķivere bija, tātad būvēja.

  • 0
    Covid 19-24.ventspils.lv 20.12.2022, 17:45:18

    Spāru svētki tātad.Jādomā,ka priekš celtniekiem bija uzklāts pienācīgs galds ar atbilstošu sortimentu,silto ēdienu ieskaitot,nevis tikai paciņas ar piparkūkām.
    Savādāk virs jaunceltnes var parādīties vecs zābaks.

  • -4
    Marta P 21.12.2022, 14:43:33

    Ir pamats domāt, ka nebija?

  • 0
    Janis Zvejnieks 20.12.2022, 21:34:50

    Paskatijas bildins.Vien vienig celtniek :)))baltas spozas kiveres un pa stroik sie sivere :)))))un malder meitens ar jau klat :))))

  • 0
    Larijs Kukarans 20.12.2022, 22:01:35

    lentiš griezejs a lemberg,tie galvenie celtniek,no 9. rīta līdz pusnaktij tur strādaj,mugurs neatliekuš.Un saņēm minimālo alg.no prēmijam atteicas,lai tās atdot bāreņiem,dievs jums atmaksās par jūsu labo sird.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: