Vannas istabā uzglabāšanas funkcija, ko nodrošina dažādi plaukti un skapīši, ir ne mazāk svarīga kā vannas, dušas kabīnes un tualetes poda izvēle. Plānojot vannas istabas mēbelējumu, vadāmies pēc saviem ieradumiem un vajadzībām, lai pēc tam tās pārvērstu funkcionālos interjera risinājumos.

Nevelti mēbeļu ražotāji pircēju izvēlei piedāvā simtiem plauktu un skapīšu modeļu, no kuriem vannas istabai iespējams izvēlēties atbilstošākā lieluma, materialitātes, krāsas un konstrukcijas izstrādājumus. Jebkurai mēbelei mūsdienu vannas istabā jābūt izgatavotai no mitrumizturīgiem materiāliem, tai vēlams būt ergonomiskai, ērtai lietotājam, kā arī harmoniski jāiekļaujas telpas interjerā. Apskatīsim, kādi risinājumi šobrīd ir visaktuālākie.

Vannas istabas plaukti

Atvērti dažāda izmēra un konstrukcijas vannas istabas plaukti paredzēti dvieļu, skaistumkopšanas līdzekļu un piederumu novietošanai. Šādos plauktos viss ir pārredzams un vienmēr pie rokas. Uz grīdas stāvošajos plauktos būs vairāk vietas mazākiem priekšmetiem slēgta un atvērta tipa glabāšanas konteineros. Plaukti ir funkcionāls risinājums, kas palīdz ātri atrast un uzglabāt ikdienā lietojamus dažādus vannas istabas piederumus. 

Vannas istabas skapji un skapīši

Vannas istabas iekārtojumu arvien biežāk cenšamies veidot tā, lai telpa kalpotu “laiks sev” konceptam – atpūtai un relaksācijai. Mūsu pašu mājas spa, kurā baudīt sildošu vannu vai kontrasta dušu. Dažādas ūdens procedūras nomierina prātu un tādēļ ne mazsvarīgi telpā nodrošināt sakoptu vidi. To vislabāk veic dažādi vannas istabas skapīši. Ne velti saka – “kas prom no acīm, tas prom no prāta”. Šo vienkāršo principu interjerā palīdz īstenot tik tradicionāla mēbele kā skapītis, vienlaikus piešķirot tam stilu un funkcionalitāti. Vannas istabas skapītim piemīt superspēja – tas glabā visas nepieciešamās lietas aizsniedzamā vietā, bet prom no jūsu acīm, kā arī jūs varat lieliski pielāgot tā iekšpusi ar regulējamiem plauktiem vēl vairāk palielinot mēbeles ietilpību. Pieejami varianti gan ar plauktiem, gan atvilktnēm, kā arī abu šo elementu kombināciju. Pievērsiet uzmanību arī montāžas risinājumam, jo skapītis var būt gan uz grīdas stāvošs, gan stiprināms pie sienas. Lūk, visbiežāk vannas istabas interjerā izmantotie skapji un skapīši:

  • Brīvi stāvošs skapis

Parasti tā ir uz grīdas stāvoša, šaura un augsta mēbele ar vairākām durtiņām. Nopērkami arī modeļi, kas stiprinās pie sienas.

  • Skapītis ar veļas grozu

Atveramā veļas groza tilpums – apmēram 54 litri, kas ir pietiekams ikdienā valkājamās veļas ievietošanai, taču būs par mazu vairākiem gultas veļas komplektiem.

  • Skapis virs veļas mazgājamās mašīnas

Pragmatisks risinājums mazām vannas istabām, kas pilda arī veļas telpas funkciju. Skapītī parocīgi ievietot dažādus veļas mazgāšanas līdzekļus.

  • Spoguļskapītis

Spoguļskapis virs izlietnes ir klasisks risinājums; neapšaubāms papildu ieguvums ir iebūvētais apgaismojums spogulim. Ieteikums spoguļskapīti izvietot simetriski, saskaņojot skapja platumu ar izlietnes platumu. Tāpat jāraugās, lai skapīša dziļums (attālums līdz sienai) netraucētu brīvi noliekties virs izlietnes, neriskējot ikreiz sasist galvu.

  • Skapītis izlietnei

Ļoti izplatīts ir izlietnes skapītis, uz kura uzlikt brīvi stāvošu izlietni. Tas neaizņems vairāk grīdas platības nekā jūsu izlietne, taču tas piedāvā ērtāku uzglabāšanu. Tajos arī ērti paslēpt santehnikas pievadus un caurules, tādējādi veidojot istabai raksturīgu noskaņu. Dažādas stila, apdares un materiālu skapīši paver ļoti plašas izvēles iespējas. Skapītis var būt gan ar durtiņām, gan ar vienu vai vairākiem plauktiem.

Iespējams iegādāties gan uz grīdas stāvošus, gan pie sienas stiprināmus modeļus, kuru priekšrocības atklājas, tīrot vannas istabas grīdu. Darbs veicas daudz raitāk, ja netraucē mēbeles kājiņas.

Tiešsaistes veikalā 220.lv, kas daudzveidīgā santehnikas piedāvājuma ziņā ir kā santehnikas veikals internetā,  ir pieejami vairāki simti modeļu, no kuriem varat piemeklēt savai vannas istabai atbilstoša lieluma un materiālu skapīšus lakoniski baltā, melnā vai brūnā krāsā, labi pieskaņojamus santehnikai, flīzēm un citiem elementiem.. Pievērsiet uzmanību arī montāžas risinājumam. Katram no modeļiem ir savas priekšrocības un dizainiska pievilcība. 

Lasi vēl