Par vienu no šāgada Eiropas brīvprātīgā darba gada labas gribas vēstniekiem apstiprināta Ventspils Mūzikas vidusskolas 2. kursa studente Laura Rubīna.

Labas gribas vēstnieki ir cilvēki, kas popularizē Eiropas gada ideju savā ikdienas darbā un dzīvē, un šis pasludināts par brīvprātīgā darba gadu.«Laura ir aktīva skolas sabiedriskajā dzīvē un ļoti perspektīva dziedātāja,» Mūzikas vidusskolas direktors Andris Grigalis pamato, kāpēc ieteikuši jaunieti šim godpilnajam pienākumam.

Viņas kandidatūru skola izvirzījusi kopā ar Latvijas Bērnu forumu, līdzīgi kā pērn vēstnieka pienākumus pildījušo Mūzikas vidusskolas audzēkni Rihardu Bērziņu, kura veikumu Labklājības ministrija novērtējusi ar Atzinības rakstu.

Laura ļoti nopietni uztver jaunos pienākumus un uzskata to par lielu godu. Tā kā jauniete pēc pašas iniciatīvas labprāt iesaistās dažādu pasākumu organizēšanā, viņai nebūs grūti arī citiem vēstīt par brīvprātīgā darba pozitīvo pieredzi. Pērn skolēnu dziesmu svētku laikā viņa kā soliste dziedājusi Eiropas jauniešu korī, piedalījusies arī citos Bērnu foruma rīkotos koncertos. Pirms Ziemassvētkiem ar grupu Remnant of the Sun, kurā viņa dzied un raksta mūziku, noorganizējuši Ventspils grupu bezmaksas koncertu, aicinot klausītājus ziedot dažādas lietas Nāc līdzi! klientiem.

Laura gūst gandarījumu no tā, ko dara, tādēļ nevar saprast vienaudžus, kas apgalvo – ir garlaicīgi. Viņa atklāj, ka tie, kas vēlas iesaistīties brīvprātīgajā darbā, var pieteikties arī mājas lapā iespejukarte.lv.

Estrādes un džeza mūzikas nodaļā Laura mācās dziedāt. Protams, pēc programmas apgūst arī mūzikas instrumentu spēli, bet galvenās tomēr ir vokālās studijas. Tās, tāpat kā darbošanās grupā Remnant of the Sun, aizņem visu meitenes brīvo laiku, tādēļ nāksies to kārtīgi plānot, lai varētu pildīt arī labas gribas vēstnieces pienākumus. Tā kā vēstnieki ir dažādu jomu pārstāvji, katrs dod savu artavu ar to, ko prot, un Laurai tā ir dziesma. Piemēram, maijā viņa piedalīsies Dārza svētku koncertā, kas notiks Rīgā, Vērmanes dārzā. Arī Ventspilī jauniete vēlas biežāk rīkot bezmaksas koncertus ar vietējo mūzikas grupu piedalīšanos.

Laura Rubīna labprāt iesaistās dažādos pasākumos, tādēļ Eiropas brīvprātīgā darba gada labas gribas vēstnieka pienākumus veiks ar prieku.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: