Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas pamatuzdevums ir stacionārās un ambulatorās medicīniskās palīdzības sniegšana un neatliekamās palīdzības nodrošināšana vismaz septiņās specialitātēs.

Balstoties uz to – lai veiksmīgi paplašinātu pakalpojumu klāstu un piesaistītu jaunos speciālistus, tai ir jādomā arī par savas infrastruktūras attīstību, īstenojot arvien jaunus projektus. Drīzumā plānots nodot ekspluatācijā slimnīcas ceturto operāciju zāli.

Pirms kāda laika Ventas Balss informēja, ka šā gada maijā Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca parakstīja līgumu ar SIA Pilsbūve par ceturtās operāciju zāles izbūvi Ventspils slimnīcā. Topošajai zālei būs atsevišķa ieeja, tā tiks izmantota arī kā septiskā zāle neatliekamo operāciju veikšanai, un nepieciešamības gadījumā kā operāciju zāle Covid-19 vai citiem infekciozajiem slimniekiem. Slimnīcas galvenais ārsts Edijs Ilziņš stāsta, kā operāciju zāles būvdarbi rit pēc plāna, neraugoties uz ģeopolitiskajiem notikumiem, kas veicinājuši cenu kāpumu teju visās jomās un nozarēs. «Slimnīcas ceturtās operāciju zāles būvdarbi veiksmīgi virzās uz priekšu – tiklīdz to nodos ekspluatācijā, uzreiz varēsim sekmīgi uzsākt darbu. Operāciju zālei būs atsevišķa ieeja, lai nodrošinātu mūsdienās aktuālos sanitārepidemioloģiskos apstākļus, veicot šajā zālē ne tikai plānveida, bet arī akūtās operācijas, kas būs nepieciešamas inficētiem, strutojošiem pacientiem,» stāsta slimnīcas galvenais ārsts Ilziņš.

Sarunas laikā Ilziņš uzsver, ka operāciju bloks ir dārgākā slimnīcas sastāvdaļa, katra operāciju zāle ir unikāla ar savu aprīkojumu, kas paredzēts konkrētu operāciju veikšanai. Ventspils slimnīcā šobrīd ir pieejamas labi aprīkotas ķirurģiskā profila, traumatoloģiskā profila un mugurkaula ķirurģijas operāciju zāles. Topošajā operāciju zālē tiks uzstādīts nepieciešamais aprīkojums arī dažādu plānveida ķirurģisko operāciju veikšanai, toskait ginekoloģisko, uroloģisko un LOR operāciju. Jaunās zāles vajadzībām jau iegādātas ķirurgu un anesteziologu konsoles, operāciju dubultlampa ar 3 endoskopijas monitoriem, kas ļaus operācijās piedalīties arī asistentiem, kā arī anestēzijas iekārta.

Kopējais operāciju skaists kopš 2017. gada ir būtiski palielinājies.

«Slimnieku skaita pieaugumam ir augšupejoša tendence – ir gan plānveida operācijas, gan akūtas, līdz ar to vēl viena operāciju zāle slimnīcā ir ļoti nepieciešama. Jāpiezīmē, ka ķirurģijas profilā šobrīd studē četri jauni rezidenti, kuri strādās pie mums, tāpat sekmīgi pēc plāna attīstās mugurkaulu ķirurģija,līdz ar to operāciju daudzums arī turpmāk tikai paplašināsies,» uzsver Ilziņš.

Slimnīcas galvenais ārsts stāsta, ka tiek aktīvi strādāts pie speciālistu piesaistes, un plānots, ka jau drīzumā darbu slimnīcā sāks vairāki jauni speciālisti, proti, anesteziologs, ginekologs, traumatologs un urologs. Darbs pie speciālistu piesaistes, kur būtiska nozīme ir arī Ventspils pašvaldības finansējumam, turpinās. «Rudenī slimnīcā uzsāks darbu sertificēts jauns ginekologs, kurš strādās gan ambulatori, gan stacionāri, gan veiks ginekoloģiskā profila operācijas, tāpat uz Ventspili pārcelsies sertificēts urologs. Tas nozīmē, ka Ventspilī atgriezīsies pilna apjoma uroloģiskā palīdzība gan ambulatorajos, gan stacionārajos izmeklējumos un ārstēšanā. Iecerēts, ka šā gada novembrī uz Ventspili pārcelsies jauns sertificēts anesteziologs,» uzsver Ilziņš. Ārsts arī norāda, ka šobrīd Ventspils slimnīcā strādā divi operējoši LORi, kuri pašreizējās operāciju zāles noslodzes dēļ var operēt tikai vienu reizi nedēļā, bet, atklājot jauno operāciju zāli, operāciju veikšanas laiks paplašināsies. «Tā ir ilgtermiņa slimnīcas attīstības stratēģija. Apzināmies – lai mēs spētu piesaistīt labus speciālistus, tādējādi nodrošinot kvalitatīvu medicīnisko palīdzību pacientiem, slimnīcas uzdevums ir sagatavot modernu infrastruktūru, lai speciālisti, ierodoties mūsu slimnīcā, uzreiz varētu sākt strādāt. Mēs ļoti priecājamies, ka slimnīca tiek papildināta ar jauniem speciālistiem, tādēļ darām visu, lai nodrošinātu maksimāli labus darba apstākļus, jo speciālistam ir jābūt gaidītam,» pārliecināts Ilziņš. Paredzēts, ka ceturto operāciju zāli nodos ekspluatācijā jau novembra beigās.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: