Ventspilniekus agrā pirmdienas rītā uztrauca trauksmes sirēnām līdzīgās skaņas, kas nāca no ostas puses un kas, iespējams, saistīts ar mācībām uz kāda kuģa, bet pilnīgi precīzu ziņu par to šobrīd vēl nav.

Ventas Balss lasītāji ziņoja, ka ap pieciem no rīta ostā sāka skanēt kas līdzīgs trauksmes sirēnām, kas licis uztraukties, vai nav noticis kas slikts. Pēc kāda laika viss atkal apklusis, taču informāciju par to, kas tad īsti noticis, nekur iegūt nav izdevies.

Arī Ventpils mērs Jānis Vītoliņš iknedēļas preses konferencē apstiprināja, ka oficiāla informācija par sirēnu ieslēgšanas iemeslu no Brīvostas pārvaldes nav saņemts. «Sazinājos ar pārvaldnieku Andri Purmali, kurš atzina, ka ļoti konkrēti viņš atbildēt nevar, bet viņa pieļāvums bija, ka tās bija ugunsdzēsības mācības uz kāda kuģa. Kapteini esot tādas tiesības, pārbaudīt, kā komanda rīkosies šādos apstākļos. Pārvaldnieks pieļāva, ka tas varēja būt tā, taču skaidrs, ka šajos ģeopolitiskajos apstākļos arī Latvijas iedzīvotājus jebkādi šādi trokšņi, kas atgādina trauksmi, nav patīkami. Tāpēc tomēr gaidām no Brīvostas pārvaldes oficiāli atbildi, par kur tad pēc tam arī informēsim ventspilniekus,» pastāstīja Vītoliņš.

Pārvaldnieks arī skaidrojis, ka, ja tiešām tās bijušas šādas mācības, kapteinim neesot bijis pienākums par tām iepriekš informēt Brīvostas pārvaldi, tomēr Ventspils domes priekšsēdētājs ir pārliecināts, ka šādai informācijai bija jābūt: «Ja šādas mācības tiek rīkotas, par tām ir jāzina, lai iedzīvotājiem nebūtu satraukuma.»

Lasi vēl

Komentāri (11)

  • 0
    Vadims Kevrelis 23.08.2022, 16:10:43

    Vēl būdams dienestā pats ar savām acīm redzēju kā uz viena no kuģiem kurš regulāri ienāca ostā pēc kādas ķīmijas kravas notika ugunsdzēsības mācības (ar visiem signāliem bet bez tādiem ko dzirdējām mēs) un maz ticams ka kuģa kapteinis informēja nu jau izbijušo Domes pr-ju.

  • -1
    Barons (Freiherr von ...) 24.08.2022, 05:52:40

    Vai tō bij Migl Taur?
    Le pūš.Neir vaidziks zinat visādem Lembergistiem,aiz kō.

  • 0
    Aka 24.08.2022, 06:18:03

    Nekas nebija dzirdams, redzams piwraduši pie trokšņiem....

  • -1
    Hiji 24.08.2022, 09:30:12

    Jau no pirmdienas, vēljoprojām trešdienā nav zināms trauksmes iemesls?? Arī šorīt sirēnas dzirdamas ostā. Varbūt drīzāk to neatļauj atklāt?

  • -3
    Cements 24.08.2022, 09:39:50

    Tā ir, ka pie vadīšanas nav papiņš. Nekas nav sakārtots. Šaubos, ka Lembergs ko tādu pieļautu.

  • -2
    Marta P 24.08.2022, 15:06:24

    kaut kā osta pēdējā laikā ar sabiedrību nekomunicē un šķiet, ka viņiem liekas, ka ir kaut kas krietni pārāks par Ventspils iedzīvotājiem.. Tā ar smakām, tad ar to likuma grozīšanu un nu arī trauksmes sirēnas...
    Likumā noteikts, ka viņiem jākontrolē, lai ievērotu noteikumus par smakām, kā šiem sūdzas - tā zvaniet vides dienestam, a vides dienestā skaidri pasaka, ka ostai būtu jāpasaka, ka kraušana jāaptur, bet tiem jau nauda nesmird, un Rīgā arī gaiss ne. Tagad viņi ar savām kravām čakarēs mums ielas, bet remontos ne kapeikas neieguldīs, jo tas redz būs pašvaldībai par iedzīvotāju naudu jādara, grib novest mūs līdz Rīgas līmenim, kur bez nelabuma cauri izbraukt nevar..
    Un nu jau pie apstākļiem, kas pasaulē un te pat tuvumā notiek atļaujas skandināt trauksmes sirēnas un nepaskaidrot kāpēs. Murgs!

  • -1
    Staķis 25.08.2022, 08:21:19

    Martai P -

    Tā tas ir kopš 2019. gada kad ostu atdeva citās rokās. Tāpēc liekas smieklīgi lasīt par tiem kuri saka, ka kādreiz tur viss bija slikti. Kādreiz tā vismaz bija daļa no Ventspils un tās ekonomikas.

  • -2
    Kļumpats 24.08.2022, 10:06:09

    Nu tak runa nav par domes, bet brīvostas informēšanu. Lai vismaz tur zina, aiz ko taurē kaut kas :)

  • 0
    Kriska 24.08.2022, 14:43:50

    pareizi, Cement. Kad N-tus gadus atpakaļ virs Rindas ielas pārlidoja NATO divi iznīcinātāji, Lembergs uzrakstīja sašutuma vēstuli natiniekiem. Kurš cits tik naglijs būt bijis.

  • 0
    Staķis 25.08.2022, 08:24:39

    Tiem kas gaida atbildi, atgādinu, ka VBP valdes loceklis ir Ventspils domes deputāts, rīdzinieks, Ģirts Valdis Kristovskis, kurš tostarp aktīvi lasa Ventas Balss lapu un arī to komentē. Taču, tā kā šeit nav nekā pozitīva kur sevi palielīt, komentāru no atbildīgās personas varam negaidīt, jo visticamāk, viņš nemaz nezina to kas notiek viņa pārvaldītā teritorijā.

  • 0
    Ventspils brīvostas pārvalde 25.08.2022, 13:55:41

    Informējam, ka skaņas signāls nav saistīts ar kuģiem ostā.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: