Pagājis vēl viens gads, un Ventspils svin savu 732. dzimšanas dienu. Gads bijis piepildīts ar dažādiem notikumiem, tomēr kopumā esam sekmīgi turpinājuši attīstības ceļu.

Sasniegts pēdējo desmit gadu zemākais bezdarba līmenis, pateicoties mūsu rūpniecības uzņēmumu straujajai attīstībai. Par spīti pandēmijai pilsēta sasniegusi visu laiku labākos rezultātus saražotā rūpniecības kopapjoma ziņā, kas nozīmē arvien jaunas darba vietas ventspilniekiem. Tagad jāturpina strādāt, lai darba piedāvājums kļūtu vēl daudzveidīgāks, lai cilvēkiem būtu plašākas izvēles iespējas.

Kopš 24. februāra mēs visi dzīvojam jaunā realitātē. Tagad spējam pavisam citādi paskatīties un novērtēt lietas, kas kopš neatkarības atgūšanas jau bija kļuvušas pašsaprotamas – dzīvot bez apdraudējuma, bez trauksmes sajūtas, mierīgi strādāt, atpūsties un plānot nākotni. Paldies ikvienam ventspilniekam, kas sniedzis palīdzīgu roku, gan ziedojot Ukrainas brīvības cīņām, gan izmitinot Ukrainas civiliedzīvotājus. Tomēr mēs redzam, cik sarežģīta ir situācija Ukrainas frontē. Tādēļ turpināsim atbalstīt Ukrainas tautu. Sniedzot palīdzību Ukrainai, mēs rūpējamies arī par Latvijas drošu nākotni. Mēs ticam, ka civilizētā pasaule uzvarēs un noziedzīgais agresors saņems pelnīto sodu.

Neraugoties uz sarežģīto situāciju, ko radījušas sankcijas, mēs neesam apturējuši mūsu attīstības projektus. Top rehabilitācijas centrs slimnīcai, bibliotēka Gāliņciemā, jauna Brīvdabas muzeja ēka, turpinām labiekārtot iekšpagalmus. Esam pabeiguši un atklājuši pirmo Latvijā zinātnes un inovāciju centru VIZIUM. Tā ir lieliska dāvana ne tikai mazajiem ventspilniekiem, bet visiem Latvijas bērniem, kura tiek pienācīgi novērtēta. Jau pirmajā darbības mēnesī VIZIUM apmeklētāju skaits ir pārsniedzis 24 tūkstošus.

Sarežģītā ģeopolitiskā situācija daudziem no mums rada raizes par nākotni. Pieaugošā inflācija un dzīves dārdzība, enerģētiskās krīzes tuvums īpaši satrauc seniorus. Darīsim visu iespējamo, lai mājsaimniecību izdevumu slogs nesamērīgi nepieaugtu, un sniegsim palīdzību tiem, kuriem tā visvairāk nepieciešama.

Esmu pārliecināts, ka kopīgi mēs pārvarēsim visas grūtības un Ventspils attīstības ceļš turpināsies.

Daudz laimes dzimšanas dienā, lai visiem priecīgi svētki!

Cieņā,

Jānis Vītoliņš, Ventspils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Vadims Kevrelis 05.08.2022, 15:03:41

    Vēstījums vienkāršs un saprotams un paldies ka šajā vēstījumā nav ''Ventspilniekiem atņemta osta'' un valdība.Paldies.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: