Šīs nedēļas nogalē - 21. un 22. maijā - Ventspils novada Piltenes un Popes pagastos notiks zemessargu plānveida mācības.

Mācības notiks ar Ventspils valstspilsētas un novada pašvaldībām saskaņotās teritorijās. Mācību uzdevumi tiks veikti gan diennakts gaišajā, gan tumšajā laikā, lai zemessargi pilnveidotu savas kaujas prasmes, sagatavojoties aizstāvēt savu novadu un visu Latviju kopā ar citām Nacionālo bruņoto spēku vienībām.

Zemessardzes mācībās iegūtās plašās zināšanas un prasmes var būt noderīgas arī ārpus dienesta, jo zemessargiem ir iespēja un atbilstoši apstākļi paplašināt redzesloku, apgūt dažādas civilās specialitātes, norūdīt raksturu, uzlabot fizisko sagatavotību u.c.

Iedzīvotāju ievērībai!

Mācību norises vietā Piltenes pagastā tiks izmantota salūtmunīcija, kas rada īslaicīgu troksni, bet nekādā veidā neapdraud apkārtējo cilvēku veselību vai dzīvību. Piltenes un Popes pagastos zemessargi ar militāro transportu īslaicīgi pārvietosies pa koplietošanas ceļiem, kā arī pa pieguļošajiem mazākas nozīmes ceļiem, netraucējot transporta satiksmi.

Nacionālie bruņotie spēki aicina Ventspils novada iedzīvotājus ar sapratni izturēties pret Zemessardzes aktivitātēm, kas vērstas uz valsts aizsardzības spēju stiprināšanu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: