Pārventas bibliotēka šobrīd ir bez vadītāja, savukārt pilsētas domes deputātu sastāvā veiktas izmaiņas – ilggadējā bibliotēkas vadītāja un nu jau bijusī deputāte Igeta Gredzena pieņēmusi lēmumu par dzīvesvietas maiņu.

Daudzi ventspilnieki Igetu Gredzenu uzskata par Pārventas bibliotēkas dvēseli – bijusī vadītāja savu darbu veica profesionāli, cienot ikvienu lasītāju, mīļi sagaidot ikvienu bibliotēkas viesi, darot savu darbu aizrautīgi un no sirds. Viņas vadībā Pārventas bibliotēka kļuvusi par Pārventas kultūras un sabiedrisko centu. Tāpēc Igetas lēmums pamest Pārventas bibliotēkas vadītājas darbu daudziem, tostarp viņas kolēģiem, bijis negaidīts pārsteigums. Pati Igeta Ventas Balsij atzīst, ka lēmums pamest Ventspili ir saistīts ar viņas privāto dzīvi – šobrīd viņa dzīvo Ogrē un strādā Salaspils novada bibliotēkā. Lēmums aiziet no Ventspils, kas ir Igetas dzimtā pilsētā un tāpēc vienmēr tā būs viņai ļoti īpaša, Igetai bijis gana sarežģīts, ilgu laiku viņa bijusi lielās pārdomās un šaubījusies par to, taču viņas «privātā dzīve iekārtojusies Daugavas pusē». Turklāt nācis labs darba piedāvājums, un nu jau otro nedēļu viņai ir jaunas mājas un jauna darbavieta. «Kaut kāds posms ir noslēdzies,» Ventas Balss sazvanīta, nosaka Igeta. Jaunajā vietā viņa ir iejutusies, pamazām iepazīt Salaspils bibliotēkas lasītājus un priecājas, ka arī tur ir labi kolēģi, un turpina sazināties ar bijušajiem kolēģiem no Pārventas bibliotēkas.

Šā gada 1. augustā būtu apritējuši 30 gadi, kopš Igeta strādā Ventspils bibliotēkā, teic Ventspils bibliotēkas direktore Astra Pumpura, arī viņai Igeta un Pārventas bibliotēka līdz šim bijuši gluži vai sinonīmi. Pumpura novērtē Igetas lielo ieguldījumu Pārventas bibliotēkas attīstībā, viņas iedibinātās tradīcijas, organizētos kamermūzikas koncertus, stāstnieku kustības koordinēšanu un citus Igetas virzītos projektus, taču arī saprot, ka personīgā dzīve katram cilvēkam ir ļoti svarīga. Šobrīd Pārventas bibliotēka ir bez vadītāja, taču no Ventspils bibliotēkas darbinieku vidus esot jau izraudzīts cilvēks, kas augusta sākumā sāks darbu kā Pārventas bibliotēkas vadītājs.

Igeta Gredzena bija arī Ventspils valstspilsētas domes deputāte, kas tika ievēlēta no partijas Latvijai un Ventspilij. Laikā, kad viņa pieņēma lēmumu par dzīvesvietas maiņu, deputātu kandidātu saraksti jau bija iesniegti Vēlēšanu komisijai. Igeta apliecina, ka noteikti nebūtu kandidējusi vēlēšanās, ja zinātu, ka dzīve pavērsīsies šādi. «Nu man ir jāatvainojas saviem vēlētājiem,» nosaka bijusī deputāte.

Ventspils Vēlēšanu komisija pagājušajā nedēļā ziņoja, ka domes sastāvā ir notikušas izmaiņas – Igeta Gredzena deputāta pilnvaras izbeigusi, bet deputāta pilnvaras saņēmis Aigo Gūtmanis. Šādas izmaiņas tiek skaidrotas ar līdzšinējās deputātes Gredzenas iesniegumu, ko Vēlēšanu komisija saņēmusi 6. jūlijā. Iesniegumā minēta deputāta mandāta nolikšana sakarā ar dzīvesvietas maiņu.

Saskaņā ar Pašvaldības domes vēlēšanu likumu gadījumā, kad deputāta pilnvaras noliek kāds no ievēlētajiem deputātiem, viņa vietā stājas attiecīgā saraksta nākamais kandidāts. Šā gada 5. jūnijā notikušo vēlēšanu rezultāti liecina, ka tai bija jābūt Ilzei Buņķei. Taču no Buņķes Vēlēšanu komisija 8. jūlijā saņēma iesniegumu, ka viņa atsakās pildīt Ventspils valstspilsētas pašvaldības domes deputāta pienākumus. Sekojoši tika uzaicināts Aigo Gūtmanis, kurš piekritis veikt deputāta pienākumus. Izmaiņas stājušās spēkā 16. jūlijā.

Buņķe atzīst, ka atteikties no deputāta pilnvaras nav bijis vienkāršs lēmums, jo ļoti ciena savu vēlētāju uzticību. Buņķe pašvaldību vēlēšanās ir startējusi jau kopš 1994. gada, un arī šajās vēlēšanās bija gatava pildīt deputātes pienākumus. Tomēr situācijā, kad pašvaldības vadībā notikušas pārmaiņas un no algota darba domē atteicies līdzšinējais domes priekšsēdētāja vietnieks Didzis Ošenieks, viņa apzinoties, ka komandai kopumā lielāku ieguldījumu spēs dot Aigo Gūtmanis, kas ir zinošs ekonomikas jautājumos. Savukārt Buņķe savu ieguldījumu Ventspilī turpinās sniegt, strādājot Ventspils Augstskolā un jaunajā amatā Izglītības pārvaldē, kur 13. jūlijā uzsākusi darbu. Viņas uzdevums būs rūpēties par vispārizglītojošo skolu sadarbību ar Ventspils Augstskolu.

Arī Buņķei ir savas atmiņas un pārdomas par Igetu un viņas līdzšinējo darbu. Biņķe atceras, kad 1991. gadā, kad viņa bija Ventspils bibliotēkas direktore, Igeta atnāca praksē un pēc tās palika strādāt bibliotēkā. Vēlāk viņa kopā ar kolēģi Anitu Griezi ar entuziasmu strādāja bibliotēkas Mūzikas lasītavā, kur bija ļoti iemīļota darbiniece. Laikā, kad pilsētā radās iecere uzcelt jaunu bibliotēku Pārventā, Igetai piedāvāja kļūt par tās direktori, Buņķe priecājas, ka Igeta piekrita, jo katru vietu īpašu dara tieši cilvēki, kas tur strādā.

Ventspils bibliotēkas direktore Astra Pumpura ir pārliecināta, ka arī jaunais Pārventas bibliotēkas vadītājs dos savu pienesumu, jo ir enerģisks un ar savām idejām. Pagaidām, kamēr vēl nav noslēgts darba līgums, šī cilvēka vārds netiek izpausts.

Lasi vēl

Komentāri (40)

  • -4
    Pilsēta 27.07.2021, 13:37:39

    Šī gada vēlēšanas noteikti ieies vēsturē un vēl ilgi pēc daudziem gadiem politologi un studenti skatīsies un pētīs kā viena partija un viens cilvēks var interpretēt likuma caurumus savā labā.

  • -1
    Marta P 29.07.2021, 07:28:07

    Kas tad tiek interpretēts kāda labā? Tas, ka cilvēks ir tiesīgs ko dzīvē mainīt?

  • -1
    Latvija pāri visām! 27.07.2021, 13:40:00

    Lai Igetai veicas. Jauks cilvēks.

  • -1
    KRX 27.07.2021, 14:08:50

    Igetai noteikti būs mierīgāk un veiksmi viņai!
    Labāk pastāstiet, kas Didzim noticis?! Uzmeta lūpu?

  • -14
    Kļumpats 27.07.2021, 14:30:48

    No drukātās Ventas Balss pagājušās ceturtdienas numura:
    «Kad es pirms gandrīz 15 gadiem sāku pildīt domes priekšsēdētāja vietnieka pienākumus, man nebija neviena bērna, tagad man ir trīs. Mans darba laiks bija 24/7, laika ģimenei nebija,» savu izvēli skaidro Didzis Ošenieks. «Viens maziņš, kurš iet bērnudārzā, divi skolnieki – es gribu viņiem veltīt laiku, kura līdz šim man trūka,» teic Ošenieks, «domes priekšsēdētāja vietniekam ir arī publiskie pasākumi, kuri ir jāapmeklē, ir dažādas atbildības nozares, man bija darbs 11 komisijās, kurš bija ļoti intensīvs. Neesmu pavisam prom, aktīvi darbošos gan kā deputāts, gan arī partijā, pamazām, iespējams, atkal likšu ko klāt.»

  • -5
    Katram savs 27.07.2021, 16:14:22

    Kas vienreiz tik pamatīgi sašmucējies,tīrs netaps nekad.
    https://twitter.com/sigmals8361/status/460131861893632001
    Ošenieks varbūt ir labs speciālists kā dārznieks.Nevajadzēja līst pie lembergistiem.

  • -3
    Marta P 29.07.2021, 07:38:04

    Nezinu, man Ošenieks gan atstājis labu iespaidu ne tikai kā izcils dārznieks. Viņš sociālo tēmu ļoti labi pārzināja, vienmēr atrada laiku gan pasākumiem, gan ar tiem večukiem papļāpāt, uzklausīt.. Nu un sak ko gribi, bet arī darbi tika paveikti. Paskaties, kādas Cimdiņam tagad telpas. Selgu ar izremontēja.. Pabalsti ir pieejami visām situācijām un arī tiek domāts, lai ne tikai būtu, bet būtu pieejami. Darbs godam padarīts. Un prieks, ka saprot, ka arī ģimenei ir vajadzīgs - vairāk tādus cilvēkus!

  • -18
    Kļumpats 27.07.2021, 14:29:25

    Es saprotu, ka daļa taisnības cīnītāju nespēj sagremot faktu, ka viss nenotiek tā, kā viņi jau bija sasapņojušies - ka LunV turēsies pie Lemberga par visu varu, ka citu mēru nevirzīs, ka cīnīsies , lai AL ir iespēja no cietuma strādāt -, bet tomēr būt laiks samierināties, ka ir tieši tā, kā ir. Mierīgi var pārtraukt meklēt skaidrojumus savām neveiksmīgajām teorijām, jo dzīve jau daudz ko salikusi pa vietām. Protams, neatlaidība tā ir laba lieta, bet šajā gadījumā tā drīzāk ir tāda mīcīšanās pa saviem mēsliem. Rakstā viss ir pateikt un rindas ir pārāk tuvu cita citai, lai starp tām kaut ko vēl iespiestu :)

  • 0
    Ina Fominova 28.07.2021, 21:55:35

    Izlasiet, ludzu, jauna Ventspils domes priekssedetaja interviju, tur tiri skaidri ir izlasams, ka , ja Lembergs tiks lauka no cietuma, tad vins bus domes priekssedetajs. Ta ka, keda, LunV stingri turas pie sava cietumnieka.

  • -4
    Nah-nahs- ceturtais sivēns 27.07.2021, 15:32:11

    Varbūt izvēle būs bijusi pareiza.Tālāk no cietumnieka vadītā grupējuma,ko oficiāli par partiju dēvē.

  • -1
    an2ru2 27.07.2021, 15:33:08

    Gredzena zināja ka mainīs dzīvesvietu, Bunķe nevēlas reāli strādāt,bet tas abām dāmām neliedza vēlmi kandidēt vēlēšanās. Vai tā nebija apzināta vēlētāju maldināšana? Varbūt to var dēvēt par politisko pērkamību?

  • -16
    Kļumpats 27.07.2021, 15:41:27

    Taču izlasi pirms sēt paniku un aizdomas...
    Iz raksta: Igeta apliecina, ka noteikti nebūtu kandidējusi vēlēšanās, ja zinātu, ka dzīve pavērsīsies šādi.

    Tāpēc jau raksti ir domātu, lai paskaidrotu, informētu! Lasām!

  • -3
    Marta P 29.07.2021, 07:42:14

    Tie saraksti jau bija jāiesniedz kudī sen. kad bija iesniegti saraksti, tad arī dzīve mainījās, un vairs neko nevarēja tur samainīt. Vismaz cilvēks var godīgi paskaidrot. Un Bunķe jau arī pateica, ka pie esošās situācijas ir pārliecināta, ka produktīvāk vēlētājiem dotos solījumus komanda spēs īstenot Aigo, nekā viņa, tātad - cilvēks domā par komandu un komandas rezultātu, nevis tikai lai pati tiktu kur paspīdēt. Prieks, ka pie vadības ir loģiski domājoša un strādāt griboša partija.

  • -2
    Spīdola 27.07.2021, 15:40:43

    Tieši otrādi. Lielai daļai ventspilnieku ir prieks par Vītoliņa ievēlēšanu. Tikai nevajag aizmirst notikumu secību. Un 1. sēdē L un V darīja, kas darāms- bīdīja Lembergu par mēru. Nebija jābūt politologam, lai saprastu, ka Lembergs nebūs mērs, tāpat kā Kristīne nekad neieņems šo amatu. Teikt, ka nevirzīs citu mēru, ir melot. Bez šaubām, ka L un V tas bija jādara un to arī izdarīja. Jo kandidāts bija jāatrod šajā partijā, kura ar tikai 1 balss pārsvaru uzvarēja.

  • -12
    Staķis 27.07.2021, 16:22:05

    Par kādām vēlēšanām te iet runa? Lemberga partijai 7 vietas, kamēr tuvākajam konkurentam 2 vietas. Man pēc CVK datiem sanāk 5 cilvēku pārsvars.

  • -4
    Egils Liepins 27.07.2021, 20:03:12

    Krima - vāji maskēts cietumnieka trollis.

  • -2
    Marta P 29.07.2021, 07:43:58

    Loģiski, ka virzīja Lembergu mēra krēslam, jo viņam bija visvairāk vēlētāju balsis. Viņi centās īstenot vēlētāju gribu!

  • -3
    Spīdola 27.07.2021, 15:49:42

    Neveiksmīgas teorijas līdz šim ir ilgstošā Lemberga virzīšana mēra krēslam no cietuma. Visi atceras, kā priekšvēlēšanu intervijās L un V to vien darīja, kā nelokāmi deklarēja: mēs neredzam šķēršļus, kādēļ lai Aivars Lembergs nebūtu mērs. Ar demagoģiju un/ vai tuvredzību nelielās. Visa Latvija redzēja un, paldies dievam, Lembergs NAV mērs. Bet nevajag visus turēt par muļķiem- kuram nav skaidrs, ka L un V vienkārši tas neizdevās, cita lieta, ka arī daļai šīs partijas biedru gluži labi iet pie sirds Lemberga dzīves līkloči. Bet to šajā dzīvē izpaust nevar.

  • -2
    Nah-nahs- ceturtais sivēns 27.07.2021, 16:04:49

    Bet ja nu notiek tā,ka uzpirkts tiesnesis maina "Puzes pundurim" drošības līdzekli un šis tiek no čoka ārā?Kamēr pārtiesās pārsūdzību,var atkal gadu desmiti paiet?
    Un Vītoliņš ar steigu atdod iesildīto krēslu cietumniekam?

  • 0
    Ina Fominova 28.07.2021, 21:58:18

    Krima, ludzu, izlasiet uzmanigi Vitolina interviju - vins pats saka ko ? Rehabilitacija, veselibas uzlabosana un tad atpakal sava troni.

  • -3
    Spīdola 27.07.2021, 15:56:30

    Un tieši šādā kontekstā ir jāvērtē gan Igetas, gan Ošenieka soļi. Lasīt mēs protam, cita lieta ir rakstītam ticēt. To vajadzētu atstāt pašu lasītāju ziņā un nemēģināt ar kaunināšanu u tml pārliecināt. Cienīsim visus viedokļus, jo vismaz uz papīra arī Ventspilī skaitās demokrātija.

  • -3
    Marta P 29.07.2021, 07:47:38

    Un kāda Jēga Gredzenai melot, ka jāpārvācas? Un Ošenieks - viņš izdomāja, ka viņam ģimene un bērni? Skaidri redzams, ka viņš ģimenes cilvēks, loģiski, ka grib pabūt ar ģimeni, vairāk tādu cilvēku un politiķu. Viņi saprot īstās vērtības. Un tādēļ mums pilsētā tiek sakārtotas visu pirms izglītības un veselības aprūpes sistēmas, jo ģimeniski cilvēki saprot, ka tam ir jābūt visa pamatā!

  • -2
    karlito 27.07.2021, 17:24:53

    Teikšu tā..Redzot visas šīs aizkulišu cīņas par varu Ventspilī,būtu naivi cerēt,ka kaut kas būs labāk,savādāk,atklātāk..,galvenais lai nepaliek sliktak..,tad arī būs labi!

  • -1
    macro-x 27.07.2021, 18:10:12

    Pamet to sūda kantori. Un no kadiem lidzekliem tad plano dzivot Osenieki, jo nestrada ne viens, ne otrs? No procentiem? haha

    Ventspils ir izvarota, un tagad visi met prom ko kajas nes

  • -3
    Marta P 29.07.2021, 07:50:05

    Nav jau mazais bērns, gan zina kā dzīvos. Turklāt viņš jau izteicās, ka nezūd nekur prom, vienkārši samazinās darba apjomu, lai nav 24/7. Lai var pavadīt kādu laiku arī ar ģimeni.

  • -1
    Spīdola 27.07.2021, 18:40:25

    Vai gan Ošeniekam nav daļas uzņēmumos Galantus, t s tūristu vilcieniņš utt. Pēdējais reģistrēts Saules ielā. Tad ir vairāki dzīvokļi, ko izīrē. Un tas ir tikai pavirši skatoties. Ar rēkjināšanu tur viss kārtībā

  • -1
    macro-x 27.07.2021, 19:22:36

    Tukit banka zvanis: Osenieka kungs, mes velamies palielinat nodrosinajumu jusu kreditam, jo jums nav oficiali registretu ienakumu :)

  • -7
    Latvija pāri visām! 28.07.2021, 00:17:54

    Lielai daļai ventspilnieku ir prieks par Vītoliņa ievēlēšanu.
    --
    Galīgi nav prieks par tā vecā ievēlēšanu.:) Smiltis drīz virs...

  • -4
    Marta P 29.07.2021, 07:56:34

    Neviens nesaka, ka visiem, saka ka lielai daļai. To, ka neesi liela daļa, to mēs zinām!

  • -2
    KRX 28.07.2021, 09:15:06

    Nu, nezin, nezin... Es gan domāju, ka Didzim beidzot pielēca, ka nekad nebūs pirmā vijole, kaut arī reiz tam tika gatavots un gan jau tika sasolīti zili brīnumi.

  • -1
    Skeptiķis no malas 28.07.2021, 11:39:56

    Lēni gan šim pielec. Iespējams, bija sadomājies, ka ir megazvaigznis.

  • -1
    Nah-nahs- ceturtais sivēns 28.07.2021, 15:06:25

    https://tautastribunals.eu/?p=1640
    Nez,vai šī fotogrāfija būtu viltojums?

  • -7
    Kļumpats 28.07.2021, 16:13:10

    Nah-nah: 2010. gada 17. maijs.... Cik var šo malt un tās plānprātīgās lapas linkus te mest?
    Šodienā pamēģini dzīvot un šodienas problēmas risināt, nevis kaut kādiem pašizdomātiem pagātnes rēgiem cīnīties.

  • -2
    tiešām suns 28.07.2021, 20:47:56

    raksts ir tik pat salds kā Mertenas atvadu rindas. NEDRĪKST RAKSTĪT PATIESĪBU ,tas mums jau zināms,vēlētāji atdeva balsis cilvēkam kuram uzspļaut vēlētājiem. zināja jau sen sen iepriekš ka dosies prom. taču kliķe lika darīt tā. NOSODĪT PAR TO? nē- to nevajag. TĀ IR VIŅAS DZĪVE UN CILVĒCIŅS DARA KĀ VAJAG . lai dzīvo laimīgi.nekāda dižā personība jau nebija,tas tagad pierādīts un arī agrāk sapinoties deputātos.

  • -4
    Marta P 29.07.2021, 14:51:55

    Suns, kur rāvi, ka nav patiesība? Vai Gredzena vēl tepat Ventspilī dzīvo un strādā? Vai kas tieši nav patiesība?

  • -2
    Latvija pāri visām! 28.07.2021, 23:04:07

    Mertena, kopš beidza tos guru publicēt, bija tīri sakarīga.
    Redaktores slejas vēl Latvijas žurnālistikas labākajās tradīcijās, īpaši atmaskojot globālo afēru.

    Pēč, šķiet, kovidburbulī iekšā, tā kā jēgas no viņa maz.:(

  • 0
    The Plant Preserv-a-tron 02.08.2021, 18:43:48

    Prāmis atstājis Ventspili!
    Pēter,nu beidz muļķi laist!
    Cik ventiņu nav pametuši Ventspili?!
    Tavs posts atgādina iegravētu rakstu
    uz pieminekļa plāksnes..

  • 0
    The Plant Preserv-a-tron 02.08.2021, 18:46:27

    Pieliec skumju bildīti,
    skumjai pārventas biblenes tēmai!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: