Jau 21. gadu Ventspilī tiek organizēts konkurss ''Pilsētas rota'', lai atzīmētu sakoptākos un izceltu interesantākos un neparastākos dārzus. Šogad atsevišķā nominācijā var pieteikt arī komersantu īpašumus ar publiski pieejamas ārtelpas teritorijām.

Konkurss norisināsies līdz 7. augustam, pieteikšanās konkursam ''Pilsētas rota 2021'' iespējama līdz 20. jūlijam, plkst.17.
1. Pieteikšanās telefoniski Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādē Komunālā pārvalde, tālr. 63624269;
2. Rakstot uz e-pasta adresi kom.parvalde@ventspils.lv;
3. Sūtot vēstuli pa pastu - adrese: Užavas iela 8, Ventspils, LV-3601;
4. Vai aizpildot elektronisko pieteikuma anketu ŠEIT.

Žūrijas komisija, kurā ietilpst astoņi dažādu nozaru pārstāvji, vērtēs gan individuālo dzīvojamo māju teritorijas gan komersantu publiskās ārtelpas teritorijas, kuras būs pieteikuši šo teritoriju īpašnieki vai lietotāji. Visā konkursa norises laikā notiks arī vērtēšana nominācijā ''Skats no malas'', kurā tiks noteikti skaistākie dārzi, kas īpaši izceļas un ir pamanāmi ar savu sakoptību.

Vispievilcīgākie, krāšņākie un oriģinālākie Ventspils iedzīvotāju dārzi tiks vērtēti pēc dažādiem kritērijiem - dārza kopskats, funkcionālais zonējums, uzturēšanas kvalitāte, mazo arhitektūras formu saskaņotība, u.c.

Savukārt, komersantu īpašumā un valdījumā esošās teritorijas tiks vērtētas pēc kritērijiem - vietas izteiksmība un kopskats skatā no ielas, uzturēšanas kvalitāte, teritorijas funkcionalitāte, tai skaitā vides pieejamība, mazo arhitektūras formu pieskaņotība u.c.

Pateicībā par Ventspils valstspilsētas pašvaldības administratīvajā teritorijā esošo īpašumu labiekārtošanu un kvalitatīvas dzīves telpas izveidi to popularizējot, desmit skaistāko dārzu īpašumu īpašnieki, valdītāji vai lietotāji, iegūst tiesības piedalīties profesionālās pieredzes apmaiņas seminārā. Semināra norise paredzēta septembrī, semināra norises laiku un vietu izziņojot atsevišķi portālā ventspils.lv un vietējā laikrakstā, vadoties no epidemioloģiskajiem apstākļiem.

Sakoptāko īpašumu adreses un uzvarētāji tiks izziņoti līdz 7. augustam portālā ventspils.lv.

Konkursa ''Pilsētas rota 2021'' nolikums.

Foto: Konkursa pagājušā gada uzvarētājs.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: