Šogad Ventspils Jauniešu mājā darbosies Eiropas brīvprātīgie no Francijas un Itālijas. Brīvprātīgo pieteikšanās un atlase ir noslēgusies, bet jauniešu ierašanās Ventspilī gaidāma pavasarī, kad arī plānots organizēt iepazīšanās un kultūras pasākumus.

Sagaidāms, ka jaunie brīvprātīgie turpinās jau iesākto tradīciju, proti, valodu nodarbības, kuras būs pieejamas ikvienam interesentam gan ar esošām valodas zināšanām, gan iesācējiem.

2020. gadā Ventspilī savus brīvprātīgā darba projektus īstenoja trīs jaunieši - divi no Francijas un viens no Vācijas. Jauniešu mājā strādājošie brīvprātīgie vācietis Benedikts un francūzis Reno rīkoja vācu un franču valodas nodarbības, izstrādāja pārtikas atkritumu mazināšanas un informēšanas akciju, veidoja izglītojošus un interaktīvus video, kā arī organizēja dažāda formāta radošās darbnīcas un pasākumus, gan Ventspils jauniešiem, gan citiem ārzemju brīvprātīgajiem, kas strādāja Latvijā. Savukārt francūzis Džeikobs strādāja Pārventas bibliotēkā, kur veidoja pasākumus un iesaistījās citās aktivitātēs pilsētā.

Jaunieši noslēdza savus brīvprātīgā darba projektus ar tiešsaistes sarunu pasākumiem, kā arī virtuālu mākslas darbu izstādi, kura pieejama jebkuram interesentam Ventspils Jauniešu portālā jauniesi.ventspils.lv.

Ventspilī Eiropas brīvprātīgā darba projektus koordinē, uzņem un nosūta brīvprātīgos jauniešus biedrība ''Attīstības fabrika'', kura kopš 2016. gadā ir akreditēta un ir tiesīga īstenot un ieviest ''Erasmus+'' Eiropas Solidaritātes korpusa brīvprātīgā darba projektus. Līdz šim ''Attīstības fabrika'' ir palīdzējusi pieciem jauniešiem no Latvijas darboties brīvprātīgi ārvalstīs, kā arī 32 jauniešiem bijusi iespēja strādāt Ventspilī.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: