31. janvārī tika noslēgts piegādes līgums starp pašvaldības SIA Ventspils reiss un pilnsabiedrību Universals Electrify par 14 elektroautobusu un to uzlādes staciju iekārtu piegādi pilsētas pasažieru pārvadājumu veikšanai.

Piegādes līgums paredz 14 mazas ietilpības (20 pasažieru vietas) pilsētas elektroautobusu Universāls 907 OPP un to uzlādei nepieciešamo trīs uzlādes staciju iekārtu piegādi. Līgums noslēgts starp pašvaldības SIA Ventspils reiss un Latvijā reģistrētu pilnsabiedrību Universals Electrify, kas atklātā konkursā ieguvusi piegādes līguma slēgšanas tiesības. Kompānija izveidota, apvienojoties divām kapitālsabiedrībām: SIA Universāls LTD un SIA Electrify.
Līgums paredz pirmo četru elektroautobusu un visu uzlādes staciju iekārtu piegādi 12 mēnešu laikā no piegādes līguma slēgšanas brīža. Pārējie autobusi jāpiegādā ne vēlāk kā 24 mēnešu laikā. Katrs piegādātais elektroautobuss no piegādātāja pilnībā tiks pieņemts tikai pēc tam, kad tas sevi būs apliecinājis 30 dienu ilgā nepārtrauktā darbībā Ventspils pasažieru pārvadājumu maršrutos.
Elektroautobusa Universāls 907 OPP bāzes automobilis tiek ražots Vācijas autobūves uzņēmumu grupā Daimler AG uz Mercedes Benz Sprinter bāzes. Bāzes pārbūvi veiks SIA Universāls LTD, bet elektropiedziņas sistēmas pārbūvi nodrošinās SIA Electrify.  
Elektroautobusu uzlādei paredzēts piegādāt gan ātrās uzlādes iekārtas, gan lēnās uzlādes iekārtas no tādiem ražotājiem kā Medcom (Polija), Schunk (Vācija), Delta Electronics (Nīderlande) u.c. Uzlādes stacijas atradīsies autobusu maršrutu gala pieturās Inženieru ielā un Celtnieku ielā, bet stacija nakts uzlādei – autobusu bāzē Robežu ielā 7.
Šobrīd tiek plānots, ka pirmie elektroautobusi Ventspils sabiedriskā transporta maršrutos varētu sākt kursēt šī gada nogalē. Uzsākot pārvadājumus ar elektroautobusiem, plānots saglabāt pasažieriem ērto un ierasto mikroautobusu kustības režīmu, lai turpinātu nodrošināt pēc iespējas īsāku laika intervālu starp reisiem, autobusu apstāšanos pēc pieprasījuma, kā arī lai minimizētu ceļā pavadīto laiku.
Elektroautobusu un to uzlādes iekārtu piegāde norisinās ES Kohēzijas fonda līdzfinansētā projektā Attīstīt videi draudzīgu sabiedriskā transporta infrastruktūru Ventspilī nr. 4.5.1.2./17/I/004 (eBuss), kuru Ventspils reiss īsteno sadarbībā ar pilsētas pašvaldību, paredzot videi saudzējošu transporta sistēmas pilnveidi Ventspilī. Piegādes līguma kopējā summa ir 5,559 miljoni eiro.

Foto: Līgumu parakstīja PSIA Ventspils reiss valdes priekšsēdētājs Arturs Lieģis (priekšplānā no labās) un SIA Electrify valdes loceklis Aigars Dancis. Piedalījās arī SIA ''Universāls LTD'' tirdzniecības direktors Māris Žukovskis (no labās) un Electrify līdzīpašnieks Agris Amoliņš.

Apmaksāta informācija.

Lasi vēl

Komentāri (13)

  • 0
    abez 05.02.2020, 11:52:10

    1 elektroautobus izmaksās ap 400000€!
    Vieglāk būtu ar Teslam braukt )))

  • -1
    otrakeda . 05.02.2020, 12:30:52

    Neizbēgami!
    Pār shēmotāju galvām - Dāmokla zobens!!
    Tā tam būs būt!!

  • -1
    Kriska 05.02.2020, 13:04:54

    Vai bija konkurss par piegādi? Nav dzirdēts. Kādas bija citu pretendentu cenas?

  • -2
    ^^—^^ 05.02.2020, 13:52:12

    Mani ar ieinteresēja. Atradu. Re ku i: https://pvs.iub.gov.lv/show/597582
    Gan jau kaut kad bija arī info. Nevar jau tā visu atcerēties.

  • 0
    P.P.Š. 05.02.2020, 16:41:39

    To autobusu apstāšanos pēc pieprasījuma gan vajadzētu izbeigt.
    Pieturas jau tā ir ļoti tuvu viena otrai.
    Tad varētu novienādot biļešu cenas un ieviest mēnešbiļetes VISOS maršrutos.

  • -6
    Ventspilsreiss 05.02.2020, 16:57:02

    Elektroautobusu un to uzlādes staciju iekārtu piegādei tika rīkots atklāts konkurss nacionālajā Elektronisko iepirkumu sistēmā. Informācija par konkursu tika publicēta gan nacionālajā līmenī, gan Eiropas Oficiālajā vēstnesī, līdz ar to konkursa dokumentācija bija brīvi pieejama jebkuram interesentam.
    Konkursa ietvaros interesi izpildīt piegādes līgumu izrādīja sešu dažādu autobusu ražotāji, kā arī elektrotransportlīdzekļu uzlādes iekārtu ražotāji. Nākamā lētākā finanšu piedāvājuma cena par viena autobusa piegādi bija par 57% augstāka nekā noslēgtajā līgumā iekļautā elektroautobusa cena.

  • 0
    Freds 06.02.2020, 13:22:38

    Hmm, iepirkuma gala ziņojumā norādīts, ka piedāvājumu iensiedza tikai viens pretendents. Kur uzradās vēl pieci pretendenti? Kā konstatējāt citu pretendentu cenu piedāvājumus?

  • 0
    ^^—^^ 07.02.2020, 13:53:45

    Fredi - cik esmu strādājis ar iepirkumiem (Tukumā gan, ne Ventspilī), tad pretendenti jau var būt vairāki, bet jautājums vai tie ir atbilstoši prasībām. Pieteikties jau var - bet ir nācies konstatēt, ka, piemēram, iekrājies kaut kāds nodokļu parāds ko pats uzņēmējs nezina - vai arī tiek konstatēta kāda cita nepilnība. Bet oficiāli rādās, ka pretendenti ir pieteikušies. Es gan nez kā ir šajā situācijā, varu tikai padalīties ar pieredzi citur.

  • -2
    Ventspilsreiss 07.02.2020, 15:57:45

    Lūdzam pievērst uzmanību, ka izlasot precīzi PSIA “Ventspils reiss” sniegto informāciju, ir norādīts, ka konkursa ietvaros interesi par līgumu izrādīja seši dažādu autobusu ražotāji jeb ieinteresētie piegādātāji saskaņā ar Sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju iepirkumu likuma 1.panta definējumu.
    Atklāts konkurss elektroautobusu un to uzlādes staciju iekārtu piegādei tika veikts divas reizes. Pirmajā konkursā iesniegtie piedāvājumi neizturēja pretendentiem izvirzītās konkursa nolikuma prasības, līdz ar to tika organizēts atkārtots konkurss. Atkārtotajā konkursā iespēju iesniegt piedāvājumu izmantoja viens ieinteresētais piegādātājs.

  • 0
    arcus 05.02.2020, 18:56:14

    Līguma summa 5,5 miljardi EUR?????? Kurš analfabēts ir raksta autors?

  • -2
    Tepatvien 06.02.2020, 08:12:42

    Gan jau ka kādi aprēķini ir veikti. Degvielas, ekspluatācijas izmaksas, kalpošanas laiks, kas to cenu samazina un pasākumu padara daudz maz rentablu ilgākā laika posmā. Pagājušā gadā testēts šķiet tika lielais autobuss. Acīm redzami mazie noskrien vairāk, līdz ar to izdevīgāk.

  • -5
    nomaļnieks 06.02.2020, 09:54:19

    to arcus - > varbūt vajag griezties pie okulista? Es tai rakstā redzu 5,559 miljoni EUR.

  • 0
    arcus 06.02.2020, 10:18:40

    Nevajag gan, jo vakar šī komata nebija!!!!!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: