No 12. līdz 17. augustam notiks mūsdienu ritma mūzikas festivāls – meistarklases VENTSPILS GROOVE 2019.

Festivāls gadu gaitā ir kļuvis par satikšanās un radošās apmaiņas vietu, kurā saplūst starptautiskas profesionālu mūziķu komandas kolektīvā pieredze ar Latvijas jauno mūziķu degsmi un talantiem. Meistarklasēs pedagogi un studenti apmainās ar muzikālām idejām, savstarpēji bagātinoties un veidojot jaunu pieredzi.

Meistarklases tiek organizētas divos veidos: dienas pirmajā pusē audzēkņi strādā ar sava instrumenta pedagogiem, smeļoties iedvesmu un zināšanas no profesionāļiem, savukārt pēc pusdienām audzēkņi tiek sadalīti ansambļos, katrs ansamblis divu pasniedzēju atbalstīts iestudē programmu. Audzēkņu iestudētie skaņdarbi tiek spēlēti speciāli rīkotā koncertā uz lielās skatuves festivāla noslēgumā dienā, pirms lielā Galā koncerta.

Koncerti tiek plānoti sākot ar otrdienu, 13. augustu, kurā katru vakaru klausītājiem tiks piedāvāta cita programma.

VENTSPILS GROOVE 2019 koncerti – Ventspils Mūzikas vidusskolas Mazā zāle:

13. augustā, plkst. 19 atklās mūzikas festivālu un meistarklases VENTSPILS GROOVE 2019 ar koncertu, kurā būs dzirdamas grupu "Lupa", kas spēlē improvizētu instrumentālu mūziku izmantojot akustiskos, elektriskos un elektroniskos instrumentus un Ventspils Mūzikas vidusskolas basģitāras pedagoga un viena no Latvijas populārākajiem mūziķiem - Toma Poiša 3. kursa ansambli - "Del Seagull".

14. augustā, plkst. 19 uzstāsies Ventspils Mūzikas vidusskolas absolventu ansambli un sitaminstrumentu spēles pedagoga Sanija Bondara kvartetu.

15. augustā, plkst. 19 uzstāsies Ventspils Mūzikas vidusskolas pedagogu ansambļi - pianista Ata Andersona "Atis Andersons Trio" un Ģirta Celmiņa "5 Man Band".

16. augustā, plkst. 19 uzstāsies VENTSPILS GROOVE 2019 meistarklašu vadītāja - Susanna Aleksandra ar pavadošo grupu un Ventspils Mūzikas vidusskolas audzēkni Gunāru Gaumigu.

17. augustā, plkst. 15 notiks meistarklašu dalībnieku koncerts.

17. augustā, plkst. 19 - Galā koncerts, kurā uzstāsies Ventspils Bigbends Renāra Lāča vadībā kopā ar visiem mūzikas festivāla VENTSPILS GROOVE 2019 meistarklašu vadītājiem.

Koncertos ieeja bez maksas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: