Tikšanās laikā ar Izglītības un zinātnes ministru Rolandu Broku Ventspilī pilsētas mērs Aivars Lembergs norādīja, ka augstākās izglītības mācību programmas ir nepilnīgas.

Lembergs sacīja, ka šobrīd izstrādātās mācību programmas ir skaista dziesma ar notīm un esošā infrastruktūra un studiju apstākļi – nepieciešamais aprīkojums, lai precīzi nospēlētu notis. Kā norādīja mērs, šodien augstākajā izglītībā tiek vērtēta partitūra, nevis tas, cik labi students spēj to nospēlēt.

Augstskolas beidzēju zināšanas jāvērtē, un valsts pienākums un arī tiesības ir kontrolēt iegūtās izglītības kvalitāti Latvijas augstskolās, jo ir svarīgi, ka tiek sagatavoti konkurētspējīgi speciālisti.

Lembergs arī norādīja, ka agrāk vai vēlāk ir nepieciešams veikt reformas gan attiecībā uz mācību gada garumu, gan arī pedagogu skaitu, jo šā brīža ekonomika nesaražos vairāk līdzekļus, kā tas ir šobrīd. Kā izteicās Domes priekšsēdētājs, šobrīd ir vēlme saglabāt esošo komforta līmeni, bet ir jāstrādā pie tā, lai būtu resursu ekonomija un ietaupītie resursi atgrieztos sistēmā, līdzīgi kā tas šobrīd notiek Ventspilī, kad pēc izglītības iestāžu siltināšanas ir vērojama 15% ekonomija par siltumu salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: