Prestižais starptautiskais žurnāls Financial Times pērn atzina Ventspils brīvostu par vienu no piecām perspektīvākajām ekonomiskajām zonām pasaulē.

Kā Brīvosta noslēdza pagājušo gadu, ar kādām iecerēm uzsāka 2011. gadu, un kāds no visa tā labums ir ventspilniekiem,- intervijā ar Ventspils brīvostas pārvaldnieku IMANTU SARMULI.

Kā Jūs vērtējat 2010. gada kravu apgrozījumu Ventspils brīvostā?

- Kravu apgrozījums ostā tiešā veidā saistās ar privāto uzņēmēju – stividorkompāniju – darba aktivitāti un spēju izmantot Ventspils ostas priekšrocības. Beramkravu un ģenerālkravu jomā pagājušais gads bija veiksmīgs, tomēr diemžēl tas nespēja pilnībā kompensēt apgrozījuma kritumu lejamkravu jomā. Kopējais kravu apgrozījums Ventspils brīvostas termināļos 2010.gadā bija 24,8 miljoni tonnu, kas ir par 6,85% mazāk nekā 2009.gadā. Lielākais kritums kravu apgrozījumā ir lejamkravām – par 19%, kas ir izšķiroši negatīvi ietekmējis kopējo ostas apgrozījumu. Kopā  lejamkravu 2010.gadā pārkrauts 14,06 miljoni tonnu. Savukārt pieaugums, salīdzinot ar pērno gadu, vērojams beramkravu -- par 12%, un ģenerālkravu -- par 37%, jomā.

Visu interviju lasiet šodienas laikrakstā „Ventas Balss”!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: