Pilsētas domes deputāts Ivars Landmanis ieteicies ievērojami palielināt deputātu atalgojumu, bet vairākuma atbalstu šis priekšlikums neguva.

Ventspils pilsētas domes 19.janvāra sēdes darba kārtībā tika skatīts jautājums par atlīdzības apmēra noteikšanu Ventspils pilsētas domes deputātiem, domes komisiju, darba grupu, padomju un valžu locekļiem.

Lēmumprojekts bija sagatavots, lai pilnveidotu deputātu darba laika uzskaiti un nodrošinātu atbilstošu samaksu par viņu veikto darbu. Atlīdzības apmērs par deputātu pienākumu pildīšanu noteikts saskaņā ar Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas izstrādātajiem metodiskajiem ieteikumiem pašvaldības domes deputātu atlīdzības sistēmas piemērošanai.

Debatēs par šo lēmumprojektu iekarsa deputāts Ivars Landmanis („Vienotība”), kurš pauda neapmierinātību ar, viņaprāt, zemo atalgojumu. Deputāts ierosināja atalgojumu dubultot, palielinot likmi par deputāta pienākumu pildīšanu stundā, kā arī palielināt maksimālo apmaksāto stundu skaitu.

Tam kategoriski nepiekrita domes priekšsēdētājs un deputāts Aivars Lembergs („Latvijai un Ventspilij”), uzsverot, ka krīzes situācijā nedrīkst divkāršot domes deputātu atalgojumu. Turklāt pašvaldības darbinieku atalgojums ir bijis vairākkārt samazināts un šī gada budžeta plānā atstāts iepriekšējā gada apmērā.

Lembergs arī norādīja, ka ierosinājums deputātu algu palielināt turpat divas reizes ir klaja necieņa gan pret valsti kopumā, gan pret pilsētas iedzīvotājiem.

Deputātu vairākums, kas pārstāv politisko apvienību „Latvijai un Ventspilij” (Ilze Buņķe, Aigo Gūtmanis, Didzis Ošenieks, Aivars Lembergs, Guntis Blumbergs, Edīte Didrihsone, Dainis Gīlis, Jānis Vītoliņš), Landmaņa priekšlikumu par deputātu algas palielināšanu noraidīja.

Landmanis skaidro, ka domes sēdē vēlējies pievērst uzmanību faktam, ka ir neadekvāts atalgojumu sadalījums starp deputātiem un komiteju priekšsēdētājiem, komiteju priekšsēdētāju vietniekiem un atsevišķu komisiju locekļiem. "Līdz šim pēc manā rīcībā esošās informācijas,  Ventspils pilsētas domes deputātam, par savu pienākumu pildīšanu ir viena no mazākajām, ja ne pati mazākā alga republikā starp deputātiem (līdz šim noapaļojot līdz veseliem latiem, tie ir Ls 99,- pēc nodokļu nomaksas).  Tiem deputātiem, kas neieņem algotu darbu domes struktūrās par šo saņemto naudu jāsedz izdevumi par savu tiešo pienākumu pildīšanu (transports, kanceleja, datortehnika, kopējamā tehnika, mobilais telefons u.c.). Papildus deputāts saņem atalgojumu par darbu komitejās un komisijās. Ņemot par piemēru mani, es strādāju divās komisijās un vienā komitejā, tad mēnesī vidēji saņemu 35 Ls pēc nodokļu nomaksas par darbu šajās komisijās un komitejā," paziņojumā presei norāda Landamnis.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: