Valsts darba inspekcija jau 13. gadus organizē Labas prakses konkursu ''Zelta ķivere'' un šogad balvu ieguva SIA „”Ventspils nafta” termināls” – uzņēmums, kurš jau daudzus gadus īsteno dažādus darba aizsardzības pasākumus, lai pasargātu savus darbiniekus no bīstamo vielu iedarbības.

Labas prakses konkurss tika rīkots Eiropas kampaņas “Turi grožos bīstamās vielas” ietvaros, un viens no tās mērķiem bija dalīties ar praktiskiem padomiem, lai citi uzņēmumi var smelties idejas un pārņemt labo praksi, tādējādi pasargājot pēc iespējas vairāk darbinieku.

Pateicoties veiktajiem darba aizsardzības pasākumiem, daļai uzņēmuma darbinieku ir samazināta ķīmisko vielu iedarbība, darbi ar augsto ķīmisku vielu iedarbību lielākoties ir nodoti uzņēmumiem, kuri specializējas šajā jomā. Papildus tam 2016. – 2017. gadā SIA „”Ventspils nafta” termināls” darbinieki rīkoja mācības Ventspils skolēniem par rīcību ārkārtas situācijās, piemēram, naftas produktu noplūdes gadījumos.

2018. gada konkursa laikā tika meklēti labas prakses piemēri, kas parāda, kā efektīvi novērst bīstamo vielu radītos riskus darba vietā. Kopumā konkursam pieteicās 6 uzņēmumi, kas iesniedza ļoti atšķirīgus, bet vienlaikus arī iedvesmojošus piemērus.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Ivars Jansons 30.10.2018, 10:57:18

    Cik ta atdeva ziedojumos, cik uzdāvāja? Pasarg, Dievs.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: