Šķiet, katram no mums dzīvē bijusi situācija, kad nevilšus nodomā: Nekur nav tik labi, kā mājās!... Kādas ir izjūtas, atgriežoties pēc vairāk nekā pusgada? Aktrise ILONA BALODE un mūziķis ROLANDS ŪDRIS, ceļojot pa Eirāziju, bija prom astoņus mēnešus.

Par viņu gaitām ventspilnieki jau varēja lasīt Ventspils VIP un uzklausīt viņu iespaidus, tiekoties koncertā. Ventas Balss seko novadnieces Balodes gaitām, tādēļ aicinājām abus brīvmāksliniekus uz sarunu.

Varbūt vēlreiz – kāpēc īsti izlēmāt doties šajā ceļojumā? Bēgāt no krīzes, meklējāt sevi?

Ūdris: – Jā, sava ziņā tā tas bija – krīze, mazāk darba, bet ceļošana mums faktiski bija plānā jau sen. Parēķinājām, ka vairāku mēnešu ceļošana neizmaksās dārgāk par dzīvokļa īri, un nolēmām pārlaist ziemu citur – devāmies prom februārī un bijām domājuši, tas ilgs mēnešus trīs, bet, re, kā viss ievilkās…

Kāpēc par ceļamērķi izvēlējāties tieši Ķīnu? Vai tāpēc, ka Rolands mācījies ķīniešu valodu, kādu laiku tur dzīvojis?

Ūdris: – Bija vēl variants – Dienvidāfrikas Republika, bet palikām pie Āzijas, un tālākais punkts uz kartes bija Pekina. Jā, protams, gribējās vēlreiz redzēt Ķīnu, atsvaidzināt valodu.

Balode: – Man ļoti gribējās aizbraukt uz Ķīnu, jo Rolis daudz stāstīja par to; sāku par mācīties ķīniešu valodu. Sākumā domājām braukt ar Transsibīrijas ekspresi caur Maskavu, bet pārdomājām.

 

Visu interviju lasiet rītdienas laikrakstā „Ventas Balss”!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: