Pašvaldības SIA "Ventspils siltums" 20. jūnijā izsludinājusi iepirkumu par dūmgāzu kondensatora būvniecību Pārventas katlumājā.

Iepirkums paredz gan dūmgāzu kondensācijas ekonomaizera piegādi un montāžu, gan iedarbināšanu un ieregulēšanu, tostarp saistītos būvdarbus un funkcionālos pieslēgumus inženiertīkliem, kas nepieciešami iekārtas darbināšanai ar esošajiem ūdenssildāmajiem biomasas katliem.

Pretendentu piedāvājumi iesniedzami līdz šā gada 20. jūlijam. Objekta nodošanas ekspluatācijā plānotais termiņš ir 2019. gada 1. marts. Plašāk ar iepirkuma nosacījumiem var iepazīties uzņēmuma mājas lapā: http://ventspilssiltums.lv/lv/iepirkumi

Dūmgāzu kondensatora uzstādīšana Pārventas katlumājā dos iespēju palielināt biokurināmā katlu siltumenerģijas ražošanas efektivitāti un maksimāli efektīvi izmantot siltumu, kas rodas šķeldas sadegšanas procesā. Ar jaunās iekārtas palīdzību tiks kondensēts tvaiks un iegūtais siltums novadīts atpakaļ siltumapgādes sistēmā. Tādā veidā palielināsies ne tikai biomasas katlos saražotās siltumenerģijas apjoms, bet arī samazināsies nepieciešamais kurināmā apjoms. Bez tam samazināsies arī cieto daļiņu apjoms dūmgāzēs un gaiss kļūs ievērojami tīrāks. Kā viens no galvenajiem priekšnosacījumiem dūmgāzu kondensatora uzstādīšanai ir siltumenerģijas ražošanas efektivitātes paaugstināšana, kas paver iespēju saglabāt siltumenerģijas ražošanas tarifu stabilu arī turpmākajos gados.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: