Elektroapgādes traucējumi mežainajos novada pagastos nu jau vairāk kā nedēļu ir ikdiena. Ceļi kļūst neizbraucami. 

Iedzīvotāji attālākajos novada stūros jūtas atstāti dabas varā. Kamēr sniega sega kļūst biezāka, pašvaldību maciņi aizvien plānāki un atbildīgie dienesti strādā ārkārtas režīmā. 

Novada domes priekšsēdētājs Aivars Mucenieks stāsta, ka nauda pašvaldības ceļu tīrīšanai netiek taupīta. Nemitīgi tiek meklētas iespējas piesaistīt arī jaudīgāku tehniku, lai arī tas prasa ievērojamus papildu līdzekļus. Jau tagad ir skaidrs, ka ceļa uzturēšanai atvēlētie līdzekļi tiek stipri pārtērēti. Tomēr gada beigās Ventspils novada kasē bijis līdzekļu uzkrājums, kas šobrīd tiek izmantots cīņā ar sniegu.

Pagastu pārvalžu vadītāji nenoliedz, ka šādā situācijā sīkumainībai un sekošanai noteikumiem nav vietas. Tiek tīrīti arī privātie ceļi, kas ved uz vecu, vientuļu cilvēku mājām. Tāpat, ja pārvaldē saņemtas ziņas, ka kāds netiek pie ārsta vai uz skolu, pagasts nāk palīgā ar savu tehniku. Tomēr iedzīvotāji daudzviet nav apmierināti ar tīrīšanas darbu organizāciju. Savukārt pārvalžu vadītāji aicina iedzīvotājus uz sapratni, jo ar esošajiem resursiem tik operatīvi, kā vajadzētu, galā tikt nav iespējams.

Puzes pagasta pārvaldnieks Viesturs Pudulis-Indāns norāda, ka ne visi iedzīvotāji ir gatavi ņemt rokās sniega lāpstu, bet gaida, kad laimes lācis pagasta tehnikas izskatā atraks katru ceļgalu pie privātmājām.

Vairāk par stāvokli novadā sniega krīzes laikā lasiet sestdienas laikrakstā Ventas Balss

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: