Konferenču centrā Citadele notika Iepirkumu uzraudzības biroja rīkotais konkurss "Iepirkumu Gada balva 2017". Fināla apbalvošanas ceremonijas laikā Ventspils p/i "Komunālā pārvalde" saņēma balvu nominācijā “Gada zaļākais iepirkums”.

P/i "Komunālā pārvalde" balvu saņēma par rīkoto atklāto konkursu “Ventspils Mūzikas vidusskolas ar koncertzāles funkciju būvniecība Lielajā laukumā, Ventspilī”.

P/i "Komunālā pārvalde" finālā ar rīkoto atklāto konkursu “Ventspils Mūzikas vidusskolas ar koncertzāles funkciju būvniecība Lielajā laukumā, Ventspilī” piedalījās divās nominācijās, pretendējot uz lielo balvu “Gada iepirkums” un nomināciju “Gada zaļākais iepirkums” un iegūstot balvu kā iepirkums, kura īstenošanai objektam tiek pielietoti inovatīvi tehniskie risinājumi, nodrošinot zemu enerģijas patēriņu un ievērojot ilgtspējīgu būvniecības un ēkas ekspluatācijas principu. Projektā izvēlētā alternatīva ir pārdomāta, ievērojot dzīves cikla finansiālo ilgtspēju, projekta vides un sociālekonomisko ietekmi.

Galveno balvu Gada iepirkums 2017 saņēma VSIA „Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca” rīkotais atklātais konkurss „A korpusa II kārtas būvprojekta izstrāde un būvdarbu autoruzraudzība”. Par ieguldījumu publisko iepirkumu attīstībā balvu saņēma Edvīns Pārups – Kultūras ministrijas Investīciju un projektu nodaļas vadītāja vietnieks, bet Gada iepirkumu speciālista pasūtītājiem galveno balvu saņēma Edgars Lauskis – Rīgas domes Labklājības departamenta Juridiskās nodaļas galvenais jurists, nodaļas vadītājas vietnieks.

Pasākuma ietvaros tika rīkota arī Gada konference 2017 un uzreiz pēc konferences norisinājās Iepirkumu Gada balvas pasniegšana. Konkurss un konference tiek rīkoti jau otro gadu, kurā žūrijas pārstāvji no Iepirkumu uzraudzības biroja, Finanšu ministrijas, Centrālās finanšu un līgumu aģentūras, Valsts reģionālās attīstības aģentūras, Latvijas Darba devēju konfederācijas, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas un Latvijas Pašvaldību savienībasi, izvēlējās finālistus, izvirzot tos četrās nominācijas.

Organizatoru mērķis bija pasniegt Iepirkumu Gada balvu vairākās kategorijās kā pateicību un novērtējumu pasūtītājiem, sabiedrisko pakalpojumu sniedzējiem un piegādātājiem.

Šī gada konferences ietvaros iepirkumu jomas profesionāļiem bija iespēja gūt ieskatu vairākās iepirkumu neatklātajās iespējās, tādējādi palīdzot iepirkumu speciālistiem efektīvāk organizēt iepirkumu procesu un pielietot jaunus, gudrākus rīkus savos iepirkumos.

2016. gadā arhitekta Deivida Kuka būvprojekts “Ventspils Mūzikas skola ar koncertzāles funkciju, Lielajā laukumā” ieguva 1. vietu “Nominācija Ilgtspējīgākais projekts Latvijā 2016”. Konkursam tika pieteikti vēl neuzbūvētu ēku projekti vai pavisam nesen ekspluatācijā nodoti objekti, vērtējot pārdomātus teorētiskos risinājumus - kvalitatīvas ēkas tapšanas galvenais nosacījums ir labs projekts.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: