Problēmas ar elektronisko recepšu un slimības lapu izrakstīšanu nav Ventspils poliklīnikas vaina - līdzīgas sūdzības saņemtas no kolēģiem arī citur Latvijā, informēja poliklīnikas komercpilnvarnieks Deniss Abramovs.

"Problēmas ar e-veselības sistēmu ir arī citiem kolēģiem, mēs neesam vienīgie," sacīja Abramovs. E-veselības sistēma ir sasaistīta ar iekšējo programmu "SmartMedical", ko izmanto daudzas ārstniecības iestādes Latvijā un kas paredzēta pacientu, pierakstu, norēķinu un medicīniskās informācijas uzskaitei. "SmartMedical" pārstāvji poliklīnikai skaidrojuši, ka e-veselības sistēmas serveros esot pārslodze, un, nespējot uzreiz apstrādāt visus pieprasījumus, rodas sistēmas darbības traucējumi. Ja rīta pusē sistēma vēl darbojusies normāli, tad pēcpusdienā piekļuve sistēmai ir ievērojami traucēta, atzina Ventspils poliklīnikas pārstāvis.

Kā ziņots, poliklīnika vakar saskārusies ar problēmām e-veselības sistēmas darbībā - vairākas stundas nebija iespējams izrakstīt pacientiem receptes un darbnespējas lapas jaunajā sistēmā. Līdzīgas problēmas novērotas arī Jelgavas poliklīnikā, kur obligāta valsts e-veselības sistēmas lietošana radījusi rindas un haosu.

Jau ziņots, ka no 1. janvāra Latvijā tiek sākta obligāta valsts e-veselības sistēmas lietošana, kas paredz, ka turpmāk darbnespējas lapu un valsts kompensējamo zāļu recepšu aprite būs tikai elektroniska.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: