Pagājušās nedēļas nogalē divās sacensībās piedalījušies Ventspils Kikboksa leģiona un sporta kluba Favorīts pārstāvji, startējot gan Latvijā, gan Lietuvā.

Trīs Ventspils Kikboksa leģiona sportisti piedalījās Atklātajā ringā K-1 cīņā Rīgā. Par īstu pārbaudījumu tas izvērtās 22 gadus vecajam Ventspils Augstskolas studentam Armenam Pogosjanam, kam svara kategorijā līdz 85 kg pretī stājās pieredzējušais profesionālo cīņu cīkstonis, 41 gadu vecais Židrūns Jakšts no Lietuvas. Armena pretinieks bija ne tikai ar ļoti lielu cīņu pieredzi, bet arī par 10 kg smagāks, tomēr ventspilnieks cīņai pieteicās pats pēc tam, kad citi turnīra dalībnieki no tās atteicās. Pogosjanam izdevās izturēt cīņu līdz galam, tomēr punktos pārāks bija lietuvietis, bet treneris Sergejs Deņisovs uzslavēja savu audzēkni, atzīstot, ka iegūta nenovērtējama pieredze. Pie pirmās cīņu pieredzes Atklātajā ringā tika Maksims Spiridonovs (-70 kg) un Artjoms Voronovs (-64 kg).

Līvānu sporta klubā Skits risinājās Latgales kausa kikboksā izcīņa, kurā sacentās vairāk nekā simts sportistu ne vien no Latvijas, bet arī Baltkrievijas un Igaunijas. Pēc medaļas devās arī 17 gadu vecais Eduards Kuzmins no VKL. Eduards cīnījās kick-light kategorijā un atveda uz Ventspili bronzu. Šajās pašās sacensībās un kategorijā startēja arī trīs Favorīta audzēkņi, kas tika pie divām medaļām. Marija Muzika uzvarēja divās cīņās un izcīnīja zelta godalgu, bet Oļegs Tarasenko finālā piedzīvoja zaudējumu, tiekot pie sudraba. Līvānos cīnījās arī Gļebs Gorbačovs, kurš cieta neveiksmi ceturtdaļfinālā.

Ar lielāku komandu komandu Favorīts devās uz Klaipēdu, kur taekvondo mačos cīnījās vairāk nekā 160 sportisti no 16 Lietuvas, Latvijas, Baltkrievijas un Krievijas klubiem. Vissmagāk šis turnīrs izvērsās jaunākajam komandas dalībniekam Leonam Likovam, kuram bija jāaizvada četras cīņas, taču tajās visās tika izcīnītas uzvaras, tā nopelnot zelta medaļu. Divas cīņas un zelta medaļa Klaipēdā Ļubovai Sazoņeko un Annai Mironovai, bet uzvara uzreiz finālā – Agatai Krjukovai, Viktorijai Ivaņņikovai un Aleksandram Kuzņecovam. Zaudējumu savā finālā piedzīvoja Anastasija Lavreņuka, trīs cīņas uz sudraba medaļa Danielam Likovam un Mihailam Proščenko, bet Mihails Rupato (trīs cīņas) un Dans Kristians Likovs (divas cīņas) no Klaipēdas pārveda bronzu.

Treneris Igors Likovs atzina, ka sportisti kopumā parādījuši labu sniegumu, bet sevišķi liels prieks ir par tik lielā konkurencē izcīnīto otro vietu klubu vērtējumā. Jāpiebilst, ka Viktorija Ivaņņikova un Vasīlijs Piviņskis bija tiesneši šajās sacensībās.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • -4
    Sergejs Denisovs 13.12.2017, 17:35:55

    VKL nedēļas nogalē aizvada trīs sacensības!!!
    Rīgā norisinājās Latvijas Spēka Sitiena Sporta Federācijas rīkotās "Strike Sport: Olybet Grand Prix 2017" komandu sacensības, kas ar finālu noslēdzās aizvadītajā nedēļas nogalē. Fināla sacensībās kā tiesnesis darbojās Armens Pogosyan. Strike Sport (Spēka Sitiena Sports) – sporta veids, kurā par sacensības rezultātu tiek uzskatīts cilvēka sitiena spēka rezultāts. Sitiena spēks tiek mērīts absolūtajā vērtībā – kilogramos.
    Paralēli komandu turnīram ikvienam sportistam bija iespēja pārbaudīt sava sitiena spēku un labot kādu no esošajiem Latvijas rekordiem, vai uzstādīt savu personīgo individuālajā ieskaitē. VKL sportisti arī izmēģināja savus spēkus turnīrā, diemžēl pārsist esošos Latvijas rekordus šoreiz neizdevās.
    Aizvadīta sacensībām bagāta nedēļas nogale. Malači!!! Tagad VKL sportisti gatavojas šī gada noslēdzošajām starptautiskajām sacensībām, kas notiks 22.-23.decembrī Rīgā. Vēlam veiksmi!

    https://www.facebook.com/KikboksaLegions/

  • -3
    Margrieta. 13.12.2017, 19:40:03

    Tas tas krievu mordobojs?

  • -1
    keda 14.12.2017, 09:11:26

    Totāli glupa :D Vispār tas nāk no Austrumiem - japānas, korejas, ķīnas :D Krievu mordobojs ir sambo, kas vispar nav nekāds mordobojs. SAMBO - samooborona bez oruzhia. Margrieta, beidz sevi pazemot un padarīt par dumju :)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: