Iemesli, kāpēc pacientiem radās komplikācijas pēc kataraktas operācijas Ventspils slimnīcā, varētu kļūt skaidrāki pēc vairākām nedēļām, norādīja Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas (PSKUS) pārstāve Lāsma Sīle.

Viņa norādīja, ka patlaban PSKUS ārstējas deviņi no desmit pacientiem, kuriem tika veiktas kataraktas operācijas Ventspils slimnīcā un atklājās komplikācijas. Pacientiem paņemti uzsējumi, lai veiktu padziļinātu analīzi, bet tas prasīšot laiku. "Tas nav pāris dienu, bet pāris nedēļu jautājums," sacīja Sīle.

Viņa skaidroja, ka patlaban pacientu ārstēšanai tiek izmantotas antibiotikas. Turklāt pacientiem jāsaprot, ka antibiotiku terapija nav ātra, tātad būs jāārstējas ilgu laiku. Pagaidām prognozēt, kas un kāpēc noticis, ir grūti, taču pacienti esot drošās rokās - ārstu uzraudzībā un kontrolē.

Sīle informēja, ka Stradiņa slimnīcas Oftalmoloģijas klīnikas vadītāja Guna Laganovska patlaban atturas no minējumiem, kāpēc pacientiem pēc operācijas radušās komplikācijas, jo vispirms svarīgi redzēt analīžu rezultātus. "Viņa mazāk to saista ar konkrētā ārsta darbu, bet ar apstākļiem, kādi bijuši konkrētajā vietā," piebilda Sīle.

Slimnīcā tiek veikta visu apstākļu izvērtēšana ar mērķi noteikt komplikāciju rašanās cēloni, kā arī uz laiku apturēta acu kataraktas operāciju veikšana.

Notikušo sola izmeklēt Veselības inspekcija.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • -1
    norge 17.10.2017, 12:33:56

    nu un kas to visu konpenses un cik lielas bus kompensacijas ? rodas tads jautajums

  • -1
    SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" 20.10.2017, 12:05:18

    Informējam, ka Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca pacientiem, kuriem pēc acs kataraktas operācijas radās komplikācijas, vakardien, 19.oktobrī nosūtīja informatīvu vēstuli par iespējām saņemt kompensācijas. Pacientiem, kuriem ir bijušas komplikācijas vai ir bijis jābrauc uz pārbaudēm, slimnīca kompensē visus izdevumus, kas saistīti ar konsultācijas saņemšanu un medikamentu iegādi, kā arī vajadzības gadījumā nodrošina ar transportu un sedz ceļa izdevumus, ja pacients ieradies uz izmeklējumu pats.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: