Uzsākti būvdarbi Ventspils Muzeja projekta "Ziemeļkurzemes kultūrvēsturiskā un dabas mantojuma saglabāšana un tūrisma piedāvājuma attīstība" daļa, kuras laikā tiks veikta infrastruktūras izveide pilsētas Dienvidrietumu rajonā.

Projekts tiek īstenots Saulrieta ielas galā un Jūrmalas parkā, kur būvdarbu laikā tiks izveidota apgaismota iela, jauni gājēju celiņi, stāvlaukums 60 automašīnām, un divas papildus koka celiņu laipas uz jūru.

Darbi tiks realizēti līdz 2018. gada jūnijam, lai nākamās Ventspils pludmales sezonas laikā pilsētas iedzīvotājiem un viesiem būtu iespējams pie jūras izmantot jauno stāvlaukumu un laipas.

Projekta mērķis ir saglabāt, aizsargāt un attīstīt nozīmīgus kultūras un dabas mantojuma objektus Ziemeļkurzemē, vienlaikus radot priekšnoteikumus tūrisma plūsmas pieaugumam.

Projekta idejas iesniedzējs - Ventspils muzejs un sadarbības partneri pēc projekta ieviešanas nodrošinās savstarpēju sadarbību. Projekts tiek realizēts ar Eiropas reģionālās attīstības fonda atbalstu. Realizējot projektu, tiks veidota teritorija kā vienots tūrisma produkts, kas veicinās reģiona ilgtspējīgu attīstību, radot jaunus, kopīgi izstrādātus tūrisma piedāvājumus Baltijas jūras piekrastē.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: