No septembra daudzbērnu ģimenes var saņemt atlaidi 20% apmērā, iegādājoties arī abonementa biļeti braucienam reģionālo maršrutu autobusos un vilcienos, informēja Autotransporta direkcijā (ATD).

Šī atlaide summēsies ar šobrīd jau esošajām autobusu un vilcienu abonementa biļešu atlaidēm.

Iegādājoties abonementa biļeti vai biļeti vienam braucienam, daudzbērnu ģimenes locekļiem arī turpmāk būs jāuzrāda 3+ Ģimenes karte un dokuments, kas apliecina, ka konkrētais pasažieris ir tiesīgs atlaidi saņemt. No 1.septembra bērni līdz 15 gadu vecumam atlaidi varēs saņemt, uzrādot ne tikai pasi vai personas apliecību jeb ID karti, bet arī skolēna apliecību. Attiecīgajiem dokumentiem jābūt līdzi arī brauciena laikā, lai to varētu uzrādīt sabiedriskā transporta kontrolierim.

ATD norāda, ka, sākot no šā gada 1.jūlija, daudzbērnu ģimenes locekļi var saņemt atlaidi 25% apmērā no vienas biļetes cenas braucienam vietējās nozīmes un starppilsētu maršrutu autobusos un vilcienos. Savukārt no 1.septembra attiecīgajai pasažieru kategorijai ir iespēja iegādāties arī abonementa biļeti, saņemot atlaidi 20% apmērā. Šī atlaide summēsies ar jau esošajām abonementa biļešu atlaidēm. Reģionālo maršrutu autobusos atlaide ir līdz 20%, bet vilcienos - līdz 35%, kas nozīmē, ka daudzbērnu ģimenes varēs saņemt atlaidi kopumā 40% vai 50% apmērā. Abonementa biļetes šobrīd ir pieejamas visos AS Pasažieru vilciens dzelzceļa pārvadājumu maršrutos un vairāk nekā 500 reģionālo autobusu maršrutos.

Pirmajā mēnesī, kopš tika ieviesta iespēja daudzbērnu ģimenēm saņemt atlaidi 25% apmērā par braucienu sabiedriskajā transportā, ir pārdoti vairāk nekā 10 000 šādu biļešu.

ATD valdes priekšsēdētājs Kristiāns Godiņš iepriekš pauda cerību, ka Sabiedrības integrācijas fonds radīs risinājumu, lai attiecīgās daudzbērnu ģimenes kartes saņemtu visi ģimenes locekļi un varētu izmantot šīs atlaides. Tāpat, ja šajās kartēs būtu iekļauts izdošanas laiks, derīguma termiņš, personas foto un dzimšanas datums, tad bez papildu identifikācijas dokumenta varētu iztikt vispār.

Pēc Godiņa teiktā, šādi uzlabojumi varētu būtiski palielināt to personu skaitu, kas sabiedriskajā transportā izmanto attiecīgās atlaides.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: