Četros toņos izkrāsots gaitenis, košas žalūzijas pie logiem, jaunas mēbeles un mikroklimata uzlabošanas tehnoloģijas – to visu pēc paveiktā remonta turpmāk varēs izmantot Ventspils Augstskolas studenti, kas dzīvo studentu viesnīcas trešajā stāvā.

Svinīgā un patīkamā gaisotnē Ventspils Augstskolas (VeA) 5-stāvu studentu viesnīcā notika izremontētā trešā stāva atklāšana. Par godu izremontētajām telpām studentus sveikt bija ieradušies VeA, Ventspils domes vadība un PSIA Ventspils nekustamie īpašumi (VNĪ), kas apsaimnieko viesnīcu. Pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs pastāstīja, kā dzima ideja par remontu: «Tikāmies ar Studentu padomes vadību, lai apspriestu studentu vajadzības un ierosinājumus, viņu problēmas un iespējamos to risinājumus. Pēc tikšanās tika izveidota darba grupa, kuru vadīja mans vietnieks Jānis Vītoliņš. Kopā ar Studentu padomi apsekojām dienesta viesnīcas trešo stāvu, apspriedām, kādas mēbeles un kāds aprīkojums būtu vajadzīgs...»

Studentu viesnīca tika uzcelta 2000. gadā, tās aprīkojums un mēbeles jau novecojuši. Remontu nolēma sākt ar trešo stāvu, kas bija vissliktākajā tehniskajā stāvoklī. Darbi tika veikti īsā laikā, un pirms jaunā mācību gada sākuma pilnībā bija izremontētas 39 istabiņas ar 72 gultasvietām. Viss remonts, jaunās mēbeles un aprīkojums finansēts no Ventspils domes līdzekļiem, ieguldot aptuveni 280 000 eiro. Studentu padomes pārstāvji pateicās pilsētas domei, VeA vadībai un VNĪ par uzlabotajiem sadzīves ap­stākļiem un veikto remontu, ņemot vērā studentu ieteikumus. Piemēram, viens no tiem bija saistīts ar košāku istabiņu un gaiteņa noformējumu. Šis ierosinājums, tāpat kā citi, tika īstenots. Izremontētās, pārsvarā 2-vietīgās, istabiņas izskatās mūsdienīgi. Jaunās mēbeles aizņem nelielu istabiņas daļu – skapji un gultas ir ar papildu atvilktnēm apģērbam un personīgajām mantām. Visās istabiņās līdztekus Wi-Fi ir arī vadu interneta pieslēgums, apgaismojumā izmantotas LED lampas, bet jaunie logi ar selektīvo pārklājumu un ventilācijas vārstiem nodrošina svaiga gaisa plūsmu un uzlabo siltumnoturību, stāsta VNĪ valdes priekšsēdētājs Valdis Le­siņš.

Izremontētas arī visas četras virtuves, uzstādot jaunus tvaika nosūcējus ar ogļu filtriem, ventilāciju un ugunsdrošības sistēmu, aprīkojot virtuves plītis ar speciāliem klātbūtnes sensoriem. Situācijā, kad elektroplīts būs ieslēgta, bet pēc trim minūtēm pie tās neatradīsies cilvēks, strāvas padeve automātiski atslēgsies. VNĪ ir iegādājušies arī 30 ledusskapjus, kurus studenti var iznomāt, stāsta Lesiņš. «Jaunajās istabiņās ir daudz mājīgāk un patīkamāk,» atzīst 3. kursa audzēkne Liene no Nīcas un Krista no Dundagas. Abas meitenes mācās Ekonomikas un pārvaldības fakultātē. Viņas pastāstīja, ka vietas izremontētajās istabiņās piešķīra tiem, kas bija ievērojuši tīrību un kārtību iepriekšējos gados. Studentu viesnīcā nedrīkst trokšņot, smēķēt, lietot alkoholiskos dzērienus.

Tā izskatās aprīkojums studentu viesnīcā pēc veiktā remonta.

Studentu viesnīcas izremontētajā stāvā simbolisko lentīti pārgriež rektors Kārlis Krēsliņš, domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs un studente Krista, kura dzīvo vienā no atjaunotajām istabiņām.

Lasi vēl

Komentāri (8)

  • -3
    Nif nifs 07.09.2017, 11:53:29

    Ir skaisti, salīdzinot ar padomjlaika kojām. Bet...salīdzinot ar to Norvēģijas cietuma "kameru", kuras bilde vakar kaut kur netā bija, vikingu cietums daudz augstākā līmenī. Es nenolieku to kas labs, bet tas salīdzinājums uzreiz iekrita prātā..

  • -1
    Novadnieks 07.09.2017, 13:48:04

    Labs salīdzinājums,Nif nif,bet es gan labāk redzētu bildi,kur redzams ka tas ,kas tur rokās šķēres,pārgriež lenti uz kameru ,kur pašam ir jāpavada savs atlikušais mūžs.

  • -4
    Nif nifs 07.09.2017, 15:28:12

    Linča tiesa nenodrošina taisnīgumu. Toties linča tiesu nodrošina skaudība.

  • 0
    asd. 08.09.2017, 17:53:18

    Nu,smukāk jau ir,bet es labāk izvēlētos dzīvot "padomjlaiku"kojās,kur uzpīpēt nav jāiet laukā uz ielas un alus un citu dzērienu baudīšana netiek uzskatīta par pārkāpumu!

  • 0
    Nah Nahs. 10.09.2017, 17:22:54

    Padumjā laikā par kojām no 40-rubļu stipendijas atvilka,ja nemaldos,rubli un piecdesmit kapeikas.Bija iekļauts viss,arī sega,spilvens un gultas veļa,kuru divreiz mēnesī varēja par brīvu apmainīt.Par pīpēšanu-ja istabiņā bija visi pīpmaņi,tad varēja turpat,ja kāds bija nepīpētājs,tad pīpēt visi gāja koridorā.Tagad noteikti visur sabāzti dūmu detektori,ja uzvilksi dūmu,sāks aurot...Skumji.

  • -2
    Krišs Daugulis 07.09.2017, 19:03:35

    Nu malači! Pa trijiem šo ir godam paveikuši, citādi mazulim pārsvarā vienam pašam, vaiga sviedros jāstrādā.

  • -1
    norge 09.09.2017, 10:12:24

    vispar tas butu jadara pasai VeA , nevis pasvaldibai , ka visas normalas valstis

  • -1
    Ventspilniece 09.09.2017, 16:52:19

    Tam vidējam lentītes griezējam gan vairāk derētu sešu dēļu istabiņa.Un ,jo ātrāk,jo labāk ventspilniekiem.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: