Šogad Ventspils slimnīcas Dzemdību nodaļā pasaulē nākuši vairāk nekā 500 mazuļu, un tas ir vairāk nekā pērn.

Šī gada 500. mazulītis – ņipra un veselīga tumšmate Safina – pasauli ieraudzīja 22. decembrī plkst. 20.55, un viņa vecākiem Jekaterinai un Vladislavam Suleimanoviem ir pirmdzimtā. Gan pati mazulīte, gan viņas māmiņa jūtas labi, un pirmdien varēja doties mājās. Par Safinu priecājas gan viņas vecāki, gan divas omes un vectēvs.

Tai pašā dienā mājās no Dzemdību nodaļas devās arī šī gada 501. mazulis – dakteru Zanes un Ringolda Jaunbelzēju meitiņa Marisa, kas pasaulē nāca 23. decembrī. Viņa ir trešais bērns ģimenē, mājās viņu sagaidīja brāļi Alekss (10 gadi) un Patriks (7 gadi). Māmiņa Zane, kas tik ļoti priecājas par ilgi gaidītās meitiņas piedzimšanu, mazulītei vēl izaugt sievišķīgai, būt enerģiskai, nenobīties no dzīves grūtībām un nepievērst uzmanību sīkumiem.      

Daudzi bērniņi slimnīcā atskrējuši Ziemassvētku laikā –  24. decembrī šajā pasaulē ieradās Emīls, Andrejs un Rodions, bet 25. decembrī – Hanna, Gabriela un Dāvids.

 Līdz 27. decembrim Dzemdību nodaļā šogad sagaidīti 509 bērniņi – 232 meitenes un 277 zēni.

Gada otrajā pusē – oktobrī, novembrī un decembrī – slimnīcā piedzimuši četri dvīņu pāri. Ventspils slimnīcas Dzemdību nodaļu par sava bērniņa piedzimšanas vietu izvēlas gan Ventspils pilsētā un novadā dzīvojošie vecāki, gan kaimiņu novada ļaudis. Bijuši pacienti pat no Jelgavas, Saldus, Rīgas un Daugavpils, stāsta vecākā vecmāte Gunta Cērpa. Savukārt ventspilnieces nereti izvēlas dzemdēt Rīgā, Kuldīgā un citviet.      

Slimnīcas Dzemdību nodaļā šī gada 500. mazulītis – meitenīte Safina Suleimanova – ir ļoti gaidīts bērniņš. Par viņu priecājas māmiņa Jekaterina (attēlā), un ar viņu lepojas tētis Vladislavs (aizkadrā).     

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: