Lai atbalstītu un stiprinātu ģimenes ar bērniem, kurām dažādu apstākļu dēļ nepieciešama palīdzība bērnu audzināšanā un aprūpē, Ventspils pilsētas sociālais dienests aicina pieteikties interesentus, kuri vēlas kļūt par ģimenes asistentiem.

Ģimenes asistents palīdz bērniem dzīvot pilnvērtīgu ģimenes dzīvi kopā ar saviem bioloģiskajiem vecākiem, kopā ar ģimeni organizē ikdienas darbus, izglīto un sniedz atbalstu bērnu audzināšanā un aprūpē, kā arī mājsaimniecības vadīšanā. Tādējādi ģimenei ir lielāka iespēja patstāvīgi un pilnvērtīgi funkcionēt, lai bērni netiktu pakļauti vardarbībai, kā arī tiktu mazināts risks bērnu izņemšanai no ģimenes.

Vecākiem, kuriem trūkst prasmes un iemaņu bērnu audzināšanā un aprūpē, ģimenes asistenta pakalpojums var tikt piešķirts līdz 10 stundām nedēļā. Savukārt ģimenes, kurās vismaz viens no vecākiem ir persona ar garīga un/vai psihiska rakstura traucējumiem, minēto pakalpojumu var saņemt līdz 15 stundām nedēļā.

Ģimenes asistenta pakalpojumu ir tiesīga sniegt fiziska persona, kurai ir vismaz pirmā līmeņa augstākā izglītība sociālās rehabilitācijas vai sociālās aprūpes jomā vai augstākā izglītība sociālajā darbā, sociālajā pedagoģijā, pedagoģijā vai psiholoģijā, vai izglītība medicīnas jomā. Vēlama pozitīva pieredze un zināšanas bērnu audzināšanā un mājsaimniecības vadīšanā.

Pakalpojumu nodrošina Ventspils pilsētas pašvaldība sadarbībā ar nodibinājumu “Sociālo pakalpojumu aģentūra”. Šobrīd pieci ģimenes asistenti atbalsta desmit Ventspils ģimenes ar bērniem. Taču, lai dotu iespēju sociālo risku ģimeņu bērniem augt ģimeniskā vidē kopā ar saviem bioloģiskajiem vecākiem, nepieciešami vēl papildus ģimenes asistenti, lai tādējādi tiktu samazināts risks bērnu izņemšanai no ģimenes.

Interesentus aicinām pieteikties Ventspils pilsētas Sociālajā dienestā Raiņa ielā 10 un Talsu ielā 39. Iespējams, kāda ģimene gaida tieši Jūsu sniegto atbalstu un padomu, kas dos zināšanas, spēku un izturību grūtību pārvarēšanai.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: