13. reizi Ventspilī notika baltkrievu kultūras dienas No Līgo līdz Kupalai. Pasākumā pulcējās viesi no Baltkrievijas Grodņas un Gomeļas apgabaliem un baltkrievu kopienas kolektīvi no citām Latvijas pilsētām. Koncertā piedalījās arī vietējais baltkrievu ansamblis Žuravinka.

Ventspilnieki varēja iepazīt Grodņas filharmonijas apgabala etnogrāfisko kolektīvu Kola (Ritenis), Grodņas 5. ģimnāzijas estrādes un sarīkojumu deju ansambli OniOna, Baltkrievijas Republikas nopelniem bagātos amatierkolektīvus – cirka mākslas studiju Arēna no Gomeļas apgabala un tautas amatniekus no Grodņas mantojuma centra.

Baltkrievu kultūras dienu atklāšana notika Dzirnavu laukumā. Foto.

Sestdien Ventspilī notika divi pasākumi ar baltkrievu mākslinieku līdzdalību – bērnu parkā Fantāzija norisinājās vieskolektīvu koncerts, bet vakarā Dzirnavu laukumā tika iedegts ugunskurs un ar dziesmām un dejām ventspilnieki kopā ar viesiem nosvinēja senos slāvu svētkus Kupalu. Foto no vieskolektīvu koncerta un Dzirnavu laikuma.

Svētdien notika vēl divi baltkrievu daiļrades koncerti. Bērnu pilsētiņā ar cirka izrādi uzstājās cirka mākslas studija Arēna. Bet bērnu parkā Fantāzija, ventspilnieki atvadījās no viesiem festivāla noslēguma koncertā.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    sranskis 03.07.2017, 14:29:01

    Un kāpēc nebija Baltkrievijas vēstsnieks?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: