Līdz š.g. 15. jūlijam ikviens interesents aicināts kopīgiem spēkiem veidot dāvanu Latvijai tās simtgadē – elektronisku Latvijas ainavu dārgumu krātuvi “Latvijas ainavu dārgumi vakar, šodien, rīt”.

Ventspils bibliotēka aicina Ventspils pilsētas un novada iedzīvotājus dalīties ar saviem ainavu dārgumiem. Elektroniskajā ainavu dārgumu krātuvē tiks iekļautas sabiedrības vērtējumā nozīmīgas ainavas ar īpašu vēstījumu par Latvijas dabu un vēsturi. Tās var būt jau augsti novērtētas ainavas, kā arī pietiekami nenovērtētas, bet nozīmīgas un reģionam raksturīgas ainavas.

Ainavu dārgumus var pieteikt ikviens līdz š.g. 15. jūlijam elektroniski tīmekļa vietnē www.ainavudargumi.lv vai papīra formātā Galvenajā bibliotēkā, Akmeņu ielā 2, kur tā tiks ieskenēta un nosūtīta uz elektroniskā pasta adresi ainavudargumi@varam.gov.lv. Pieteikt ainavu objektus var neierobežotā skaitā.

Pieteiktās ainavas tiks izvērtētas un tiks sastādīts katra reģiona ainavu dārgumu balsošanas saraksts, kurš tiks nodots sabiedrībai balsošanai. Apvienojot Ekspertu padomes un sabiedrības balsis, tiks izvēlētas 10 vērtīgākās Kurzemes reģiona ainavas, kuras iekļaut elektroniskajā Latvijas ainavu dārgumu krātuvē.

Noslēdzot šo skaisto aktivitāti, tiks izveidota izstāde, kurā būs iespējams apskatīt Latvijas ainavu dārgumus, kā arī piedalīties diskusijā par reģiona vērtībām un attīstību.

Aktīvākajiem ainavu dārgumu pieteicējiem būs iespēja piedalīties aktivitātes noslēguma pasākumā 2018. gada oktobrī Latvijas Nacionālajā bibliotēkā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: