5. Starptautiskajā Kopernika koru konkursā “PER MUSICAM AD ASTRA”, kas šonedēļ norisinājās Toruņā, Polijā, Kamerkoris “Ventspils” ieguvis Grand Prize 2017, kā arī 1. vietu jaukto koru grupā un 1. vietu Tautas mūzikas programmā.

Katrs koris, kas piedalījās konkursā, izpildīja četrus atšķirīgu skaņdarbus – vienu, kas komponēts laika periodā no 1809. līdz 1873. gadam, vienu mūsdienu komponista skaņdarbu un divus brīvi izvēlētus skaņdarbus. Savukārt, Tautas mūzikas kategorijā žūrija vērtēja kora dzimtajai zemei raksturīgu folkloras programmu.

Kamerkora “Ventspils” izpildījumā skanēja J. Brāmsa “Schaffe in mir Gott ein rein Herz op.29”, M. Jasinska “Psalm 100”, V. Miškinis “O salutaris hostija” un A. Pērta “Bogoroditse Djevo”, Tautas mūzikas kategorijā - G. Pelēča “Man dziesmiņu nepietrūka”, A. Kontauta “Jūras māte, Jūras māte, valdi savas kalponītes” un S. Mences “Saule pina vainadziņu”.

Konkursa organizators “Meeting Music” ir viena no vadošajām organizācijām Eiropā, kas nodarbojas ar starptautisku koru konkursu un festivālu rīkošanu. Organizācija darbojas jau kopš 1988. gada, kad tika rīkots 1. Starptautiskais Koru konkurss Ungārijā. Līdz šim brīdim organizēti vairāk nekā 125 kora mūzikai veltīti konkursi un festivāli, kur piedalījušies vairāk nekā 6000 koru no 90 dažādām valstīm.

Kamerkoris “Ventspils”, diriģenta Aigara Meri vadībā, šogad ieguvis augstāko vērtējumu Ventspils un Kuldīgas apriņķa amatieru koru skatē, kļūstot par labāko kori Kurzemē, un 4. labāko starp Latvijas jauktajiem koriem. 2016. gadā ar lieliskiem panākumiem startēts XX Starptautiskajā Stasis Šimkus koru konkursā, izcīnot 1. vietu jaukto koru grupā, speciālbalvu par labāko obligātā skaņdarba izpildījumu, kā arī speciālbalvu par labāko programmu. 2015. gadā 14.starptautiskajā koru festivālā  "Tallinn 2015" iegūts augstākais vērtējums kategorijā "Tautas mūzika".

Šī gada jūlijā Kamerkoris “Ventspils” plāno piedalīties 3. Eiropas koru olimpiādē un Nāciju Grand Prix Rīga 2017.

 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: