Ventspils mēram Aivaram Lembergam neesot saprotams, ko viņa politiskais oponents Ģirts Valdis Kristovskis esot domājis, sakot, ka opozīcijai domē tiek nodrošināti pazemojoši darba apstākļi, jo visiem deputātiem darba apstākļi esot vienādi.

"Man nav saprotams, kas ir "pazemojoši apstākļi". Ventspilī nedala pozīcijas un opozīcijas deputātos - visi deputāti šajā ziņā ir vienādi, nodrošinājums un samaksa ir vienādi," apgalvoja Lembergs, piebilstot, ka līdz šim neviens deputāts neesot sūdzējies par darba apstākļiem domē.

Komentējot Kristovska izteikumus, ka opozīcijas deputātiem Ventspils domē nav pat savu darba telpu, Lembergs norādīja, ka ierindas deputātiem savu darba kabinetu neesot, jo deputātu pienākumu pildīšana nav pamatdarbs.

"Nē, individuālas telpas ar sekretāri un mašīnu - nekā tamlīdzīga nebūs. Mēs to nevaram atļauties. Savs darba kabinets nav pat visiem domē strādājošajiem - cilvēki sēž vienā telpā pa divi, pa trīs. Nodaļu vadītājiem ir savs kabinets, bet viņi strādā pilnu darba dienu. Domes deputātiem tas nav pamatdarbs, atšķirībā no Saeimas deputātiem vai Eiropas Parlamenta deputātiem," norādīja Lembergs, piebilstot, ka Kristovskis laikam esot "sajaucis" Ventspils domi ar Eiropas Parlamentu (EP). Lai nodrošinātu tādus darba apstākļus, kādi ir EP deputātiem, būtu nepieciešams 13 deputātiem uzbūvēt atsevišķu domes ēku, un, kā aplēsis Lembergs, tas izmaksātu ap 35 miljoniem eiro.

Kā ziņots, Kristovskis pēc viņa ievēlēšanas Ventspils domē prognozēja, ka darba apstākļi opozīcijā būs pazemojoši, taču apņēmība un politiskā pieredze esot pietiekama, lai ar to tiktu galā. "Nešaubos, ka vērā netiks ņemts nekas. Darba apstākļi būs pazemojoši," intervijā Latvijas Radio prognozēja topošais Ventspils domes opozīcijas deputāts, norādot, ka šādas prognozes viņam ļauj izdarīt iepriekšējā pieredze, kad opozīcijai pat neesot ierādītas savas darba telpas.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • -1
    Frīdis 12.06.2018, 13:55:56

    Ventas Balss varētu vienreiz saviem lasītājie paskaidrot - KĀ par apsūdzībām smagos kriminālos noziegumos no mēra amata atstādinātais Aivars Lembergs ir tapis atkal par mēru ?????????? KĀ ? Vai pie vainas būs Aivara izmaksātās "stipendijas" Ventas Balsij ? Vai vienkārši VB vēl nav laikam tikuši līdz ? Vai vienkārši VB žurnālistu trulums ? Tad kā ?!!!

  • -2
    ventasbalss.lv 12.06.2018, 14:17:53

    Domes deputātu ievēlēts, turklāt jau pirms gada, kad arī tika publicēta šī ziņa.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: