Ventspilī tiks būvēts jauns peldbaseins ar astoņiem celiņiem, šodien preses konferencē informēja Ventspils mērs Aivars Lembergs.

Strādājot pie peldbaseina projekta, Ventspils domes Attīstības komisijā ir noslēgušās diskusijas par jaunbūvējamā baseina parametriem. Nolemts, ka 50 metrus garajam baseinam būs astoņi celiņi. Baseinu būs iespējams sadalīt uz pusēm ar bīdāmām starpsienām, nepieciešamības gadījumā iegūstot 16 celiņus ar celiņa garumu 25 metri.

"Līdz ar to, kad uzbūvēs šo baseinu, ventspilniekiem tagadējo četru celiņu vietā būs pieejami 16 - četras reizes vairāk," skaidroja Lembergs.

Vienlaikus ar baseinu vienotā kompleksā plānots izbūvēt arī rehabilitācijas centru dažādu, tai skaitā sporta traumu ārstēšanai. Pie rehabilitācijas centra būs arī mazais baseins. Tāpat plānots uzbūvēt viesnīcu ar 40 vietām. Atkarībā no projekta izmaksām, viesnīcas būvniecība, iespējams, varētu tikt īstenota projekta otrajā kārtā, pieļāva Lembergs.

Drīzumā tiks organizēts jaunbūvējamā kompleksa skiču projektu konkurss.

Jau ziņots, ka Izglītības un zinātnes ministrijas iniciatīvā "Sports" Ventspilij plānots novirzīt 1,55 miljonus eiro. Kā iepriekš skaidroja Lembergs, šie līdzekļi nepieciešami jaunam peldbaseinam, jo Ventspilī ir tikai viens četru celiņu peldbaseins pie 6.vidusskolas. Tas ir skolas baseins un, pēc pašvaldības domām, neatbilst Ventspils vajadzībām. Pilsētas vienīgajā baseinā sacensību laikā trūkstot sēdvietu, bet ģērbtuves esot piemērotas drīzāk skolas baseinam, nevis visas pilsētas sporta infrastruktūras objektam.

Lasi vēl

Komentāri (15)

  • -2
    Guntars Shenfelds 09.05.2017, 15:32:33

    Visu ko spējam uzcelt un tas protams labi.Tikai mākslīgo apgaismojumu OC Ventspils stadionā kā nevaram tā nevaram uzbūvēt.!000 un viena atruna:)

  • -1
    еs 09.05.2017, 16:46:31

    OC būtu jāveido uzkrājumi mākslīgajam apgaismojumam. Noteikti ir iespējams piesaistīt arī LFF līdzfinansējumu (http://www.lff.lv/lv/zinas/lff/guntis-indriksons-apstiprina-lff-valdei-savu-pilnvaru-noliksanu-2018-gada-lff-kongresa).

  • -2
    Nah Nahs. 09.05.2017, 18:37:19

    Kam tā viesnīca?
    Jau tagad "Vilnis" un "Dzintarjūra" stāv pustukšas...

  • 0
    prof.Preobraženskis. 09.05.2017, 18:46:35

    Vilnis pa ziemu vispār slēgts,jau otro gadu vismaz.

  • -5
    Soft 09.05.2017, 20:55:24

    Un, kam pārmetumi? Ej un pārņem Vilni vai Dzintarjūru.... tas ir privāts bizness, kurā nekas netiek investēts. Tur istabiņās nav normālu mēbeļu, viss ir nolietots, tieši tāpēc arī nav pieprasījums.

  • -4
    Latvija pāri visām! 09.05.2017, 18:54:44

    Labāk uzrautu boulingu ar astoņiem celiņiem. Tauta saprastu un novērtētu:)
    Lai jau būvē arī baseinu, tomēr cauri spīd iespēja apgūt naudu sporta iestādes celtniecībai.

  • 0
    karlito 09.05.2017, 19:33:48

    Dzīvojamās daudzdzīvokļu mājas pilsētas dome neceļ..baseinu un viesnīcu gan...viss izklaidei...tas jau laikam viņiem pie kājas,ka tie simti kuri atrodas dzīvokļu rindā,savu kārtu sagaidīs pēc 50gadiem..

  • -7
    Soft 09.05.2017, 21:01:08

    Kas ir dzīvokļu rinda? Nedzīvo tak padomjaikos. Un patiesībā ceļ gan pašvaldība dzīvokļus, vismaz plāno. Tikai tajos diez vai dzīvokļu rindā gaidītāji tiks. http://www.ventspils.lv/lat/ventspils_parvalde/pasvaldibas_parvaldes_struktura/112-sia-ventmalas-maja

  • 0
    Ena 09.05.2017, 21:39:54

    Soft ir lemberga advokāts ? Tad tomēr Ventspils pašvaldība nodarbojas ar nekustamā īpašuma biznesu? Bet kad bakrotēja Ventspils maizes kombināts, tad atkrustījās palīdzēt, jo dome, redz, nenodarbojoties ar biznesu. Vienu vārdu sakot, kā tas atstādinātais deputāts grib, tā dara, un visādi softi skrien un luncina asti...
    P.s. Baseins - tas ir labi, vēl varētu slēgto slēpošanas kalnu un F1 trasi.

  • -6
    Soft 09.05.2017, 22:25:29

    Ena, ne nu advokāts, ne kas, vienkārši tracina cilvēku muļķība. Vēl pirms salīdzinoši neilga laika, gadiem 7-8, pašvaldība, redzot, ka lietas Dzintarjūrā neiet, vēlējās šo īpašumu nopirkt, lai attīstītu viesnīcu. Īpašnieki no piedāvātās summas, ap 300 000 latiem, atteicās un turpina saimniekot viesnīcā vēl šobaltdien. Par to visu rakstīja Ventas Balss, ja nemaldos. Tad kas būtu jādara pašvaldībai (vai Lembergam, kā raksti)?
    Jāpaņem nodokļu maksātāju nauda no konta un jāpārskaita misteram X, kam pieder Dzintarjūra ar cerību, ka tur tiks veikts remonts un nopirktas jaunas mēbeles? Jāalgo mārketinga speciālists tieši Dzintarjūrai (pilsētas mārketings jau darbojas)? Pasaki, kas būtu vēl jādara? Lembergs ne tikai uzceļ kalnu un Olimpisko centru un vēl daudz ko, kur visu gadu aktivitātes notiek, kas piesaista nakšņotājus pilsētā, bet vēl strūklaku un koncertzāli pašas Dzintarjūras priekšā uzbliež. Johaidī, kas vēl jādara? Iet tajā Dzintarjūrā par iekšā vilcēju?

  • 0
    Ena 10.05.2017, 00:01:37

    Mani neinteresē viesnīcu bizness Ventspilī. Jau rakstīju, ka Ventspils nekad nebūs starptautiska tūrisma megapole. Tāpēc uzskatu par aplamu domes pastiprināto darbošanos šajā jomā, pilnīgi ignorējot rūpniecības sabrukumu pilsētā, jo, ja tie ventilatori un skaidu plates palika nemodernas, tad maizi, pienu, gaļu mēs lietojam joprojām, vai ne, pie tam, pats Lembergs ir pielicis roku gan tranzītbiznesa piesavināšanas procesā ( tas, lai neteiktu nozagšanā ), gan vēlāk klientu un kravu pad...šanā mafijas karos, kas turpinās vēl šodien. Nu, mēs visi taču zinām, kas un kā. Vismaz nojaušam...

  • -3
    vai man dieniņ!!! 10.05.2017, 09:34:36

    Viena lieta ir osta, komunālās saimniecība, un sporta bāzes , ar ko nodarbojas pašvaldība,

    bet maize, piens..... aļo, prātiņ nāc mājās, pašvaldībai jācepj maizi un jāpārstrādā piens ????

  • -3
    Soft 10.05.2017, 10:17:31

    Vai tad tu maizi, gaļu nevari nopirkt? Ir uzņēmēji pilsētā un rajonā, kuri cep maizi, bulciņas, ir piena un gaļas ražotnes reģionā. Ja visus gaļas lopus neved un nekauj Bērzu ielas gaļas kombinātā un pienu no visām fermām neved uz piena kombinātu, tad tas nenozīmē,ka bizness ir iznīcināts. Tas nozīmē, ka ir tirgus ekonomika un tas nozīmē, ka cilvēkos ir atgriezies veselais saprāts un lopus vairs nekauj pilsētas centrā. Jāpiekrīt gan, ka man arī gribētos, lai šī produkcija veikalos vairāk nāktu tieši no Latvijas lauksaimniekiem, nevis importēta, bet tas jau arī nav gluži pašvaldības kompetencē.

  • 0
    Ena 11.05.2017, 00:51:19

    arprac un soft - pienu jau var atvest arī no Amerikas. Jau pārstrādātu un sapakotu. Bet var to izdarīt uz vietas. No vietējo fermeru izslaukta piena, pašu ventspilnieku pārstrādātu un safasētu. Nekur nekas nav jāvadā, ventspilniekiem darbs un alga, pašvaldībai nodoklis - IIN. Tas pats par maizi un gaļu. Nopirkt jau var visu, atvest var no Antarktīdas, ja vajag, bet Ventspilij vajag ražošanu, darbavietas.
    P.s. To tirgus ekonomiku, kuru tu te slavē, tu droši vari iebāzt, pats zini kur, jo, redz, kā neved tava tirgus ekonomika klientus viesnīcām. Bez rūpniecības nav nopietnas ekonomikas. Bez nopietnas ekonomikas nav nopietnas valsts. Tik daudz jau nu vajadzētu saprast. Vietējās rūpniecības. Tie visi frolibuheriunco pie normālas algas ieviešanas un vietējiem līdzvērtīgu nodokļu uzlikšanas ātri vien savāks savas pekeles un aizbrauks meklēt nākamos mērkaķus, kas strādā par banāniem.
    arprac - un viesnīcu bizness? Ventsmalas mājas ? aļo, prātiņ nāc mājās...

  • -1
    Latvija pāri visām! 10.05.2017, 09:49:07

    Bet, kā jau te minēja,
    pašvaldība aktīvi uzdarbojas tūrisma un izklaides biznesā,
    vienā no retām ekonomikas nozarēm,
    kas darbojas, kur pilsētas viesi atstāj savu naudu, tādā veidā noteikti kropļojot konkurenci.
    Ko tad nevēlas cept maizi un pārstrādāt pienu?)
    Kāpēc tādas nekonsekvences?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: