Bērnu alergologs un alergologs-pulmonolgs, kas, ņemot vērā ierosinājumus programmas «Ventspils – mazulim draudzīga pilsēta» aptaujā, reizi mēnesī pieņem Ventspils poliklīnikā, šogad snieguši 41 konsultāciju un 14 no tām Ventspils pašvaldība kompensējusi 90% apmērā.

Ventspils poliklīnikā pārmaiņus pieņem divas bērnu alergoloģes no Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas. Alergoloģe Regīna Pakalne pārsvarā pieņem bērnus ar ādas alerģisku saslimšanu simptomiem, savukārt alergoloģe-pulmonoloģe Līga Berķe – ar elpceļu alerģisku saslimšanu simptomiem. Katru mēnesi poliklīnikā pieņem viena no divām minētajām speciālistēm.

Kopš šī gada sākuma Ventspils pašvaldība visiem Ventspilī deklarētajiem bērniem līdz trīs gadu vecumam kompensē bērnu alergologa apmeklējumu 90% apmērā, taču ne vairāk kā 30 eiro par vienu apmeklējuma reizi. Pabalstu iespējams iegūt pēc speciālista apmeklējuma, poliklīnikā aizpildot īpašu veidlapu un pievienojot tai ārsta apmeklējuma čeku. To iespējams izdarīt arī pilsētas Sociālajā dienestā.

Bērnu alergologi Ventspils poliklīnikā sāka pieņemt pagājušā gada rudenī, un kopumā līdz šim poliklīnikā sniegtas 64 konsultācijas.

Iegūt vairāk informācijas un pierakstīties uz vizīti pie minētajām speciālistēm iespējams, personīgi ierodoties Ventspils poliklīnikas reģistratūrā vai zvanot pa tālruņa numuru 636 22131. Paredzēts, ka 22. maijā pieņems alergoloģe R. Pakalne, bet 16. jūnijā – alergoloģe-pulmonoloģe L. Berķe.

Īstenojot programmu «Ventspils – mazulim draudzīga pilsēta», Ventspilī ieviesti dažādi uzlabojumi, kas vecāku un mazuļa ikdienu padara ērtāku. Programmas aktualitātes, padarītos un plānotos darbus var apskatīt Ventspils portāla www.ventspils.lv sadaļā «Mazulim draudzīga pilsēta».

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: