Četru mēnešu laikā, kopš uzsākta valsts Ventspils Mūzikas vidusskolas ar koncertzāles funkciju būvniecība - izbūvēti 200 urbpāļi, kas skaita ziņā pārsniedz pusi no paredzēto 393 pāļu izbūves.

Paralēli pāļu izbūvei, tiek veikta vēdināšanas gaisa kanālu izbūve, ārējo inženierkomunikāciju izbūve un ēkas pamatu konstrukcijas izbūve.

Līdz šim objektā izbūvēti ārējie ūdensapgādes un kanalizācijas tīkli, izbūvēta arī pamatne gaisvada kanāliem.

Kā specifisku var pieminēt izbūvējamo siltumsūkņu sistēmu, kas ir tieši saistīta ar pāļu būvniecību, kuros ir iebūvētas ģeotermālās caurules. Kā viens no ēkas energoresursiem siltumapgādes un aukstumapgādes vajadzībām tiks izmantota atjaunojamo energoresursu enerģija, ko iegūs no zemes dzīlēm ar ģeotermālā siltumsūkņa palīdzību. Siltumsūkņa izmantošana nodrošinās ne tikai lētu un ilgtspējīgu siltumenerģijas veidu ēkas siltumapgādei, bet arī dos iespēju vasaras periodā zemes dzīļu enerģiju ilgtspējīgā veidā lietot telpu dzesēšanai.

Ēkā kopā paredzēts veikt vairāku kompleksu zema patēriņa ēkas būvniecību tehnoloģijas pasākumus, tai skaitā, augstas efektivitātes enerģijas atgūšana ventilācijas sistēmās, decentralizēta ventilācija, hibrīdventilācija, augsts ēkas norobežojošo konstrukciju siltumtehniskās efektivitātes līmenis, augstas veiktspējas logi, dienas gaisma, inteliģentās kontroles sistēmas, klimata un laika informācijas sistēma, žalūziju vadības sistēma, gaismas vadības sistēma, klimata vadības sistēma, enerģijas uzskaite sistēma un siltumsūkņu sistēma.

Ēkas kopējais enerģijas patēriņš apkurei uz ēkas aprēķina platību plānots zem 30 kWh/m2 gadā, CO2 emisijas novērtējums plānots zem 11 kg CO2/ m2 gadā.

Ventspils projekta mērķis ir jaunas zema enerģijas patēriņa valsts Ventspils Mūzikas vidusskolas ēkas ar koncertzāles funkciju būvniecība, nodrošinot ilgtspējīgu un videi draudzīgu būvdarbu veikšanu, samazinot ēkas apkurināšanas rezultātā radīto ietekmi uz vidi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: