Ventspils poliklīnika atgādina, ka valsts apmaksāto krūšu izmeklējumu iespējams veikt arī poliklīnikā, kur pieejama digitālā mamogrāfijas iekārta.

Mamogrāfija ir krūts audu rentgenoloģiska izmeklēšana. Ar moderno mamogrāfijas iekārtu iespējams iegūt digitālus izmeklējuma attēlus, kas ir ļoti būtiski, lai krūts vēzi atklātu agrīnā stadijā. Digitālais attēls ir ar augstāku izšķirtspēju, tādēļ iespējams saskatīt smalkākas struktūras un ļaundabīgus veidojumus atklāt iespējami savlaicīgi.

Uzaicinājumu veikt krūts mamogrāfiju bez maksas Veselības ministrijas Nacionālais veselības dienests reizi divos gados izsūta sievietēm vecumā no 50 līdz 69 gadiem. Dodoties uz valsts apmaksāto krūšu pārbaudi, līdzi jāņem Nacionālā veselības dienesta vēstule, kas kalpo kā nosūtījums uz izmeklējumu, kā arī tai pievienotā karte. Uzaicinājums uz bezmaksas izmeklējumu ir derīgs divus gadus, tomēr Nacionālās veselības dienests aicina pārbaudi veikt trīs mēnešu laikā pēc uzaicinājuma saņemšanas.

Tāpat ar digitālo mamogrāfijas iekārtu tiek veikti diagnostiskie izmeklējumi, kad ārsts tos nozīmējis, jo radušās aizdomas par audzēju, kā arī kontroles nolūkos, ja iepriekš bijušas kādas problēmas.

Pierakstīties uz mamogrāfijas izmeklējumu iespējams, personīgi ierodoties Ventspils poliklīnikas reģistratūrā vai zvanot pa tālruni 636 22131.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: