Konkursa mērķis ir godināt ievērojamās novadnieces operdziedātājas Alīdas Vānes piemiņu un popularizēt latviešu mūziķu sasniegumus pasaulē, rosināt interesi par akadēmisko dziedāšanu, atklāt jaunus, talantīgus izpildītājmāksliniekus un veicināt viņu profesionālās karjeras izaugsmes iespējas.

Konkursa žūrijas darbu šogad vadīs pasaulē pazīstamā Latvijas operas zvaigzne – Maija Kovaļevska. Dziedātājiem būs iespēja sacensties par diplomiem un pirmo trīs vietu ieguvēji saņems naudas balvas, bet konkursa uzvarētājs - operdziedātājas Alīdas Vānes balvu.

Lai padarītu konkursu interesantāku un profesionāli nozīmīgāku, konkursa 2. kārtas dalībniekiem (izņemot konkursa finālistus), dāvāsim iespēju piedalīties Maijas Kovaļevskas vadītajā vokālā meistarklasē, savukārt laureātiem un labākajiem dziedātājiem būs iespēja uzstāties koncertos Venstpilī un Rīgā.

2017. gadā 3.Starptautiskais vokālistu konkurss par operdziedātājas Alīdas Vānes balvu pulcēs operdziedātājus no dažādām valstīm vecuma grupā no 18 – 33 gadiem. 3. Starptautiskais vokālistu konkurss notiks Venstpilī no 1. – 3. augsutam.

Konkursa noteikumi un pieteikuma anketa atrodami Ventspils pilsētas domes Kultūras centra mājas lapā http://kulturascentrs.ventspils.lv/lv .

Papildus informācijai izmantojiet elektronisko pasta adresi: alidavane@inbox.lv vai Facebook https://www.facebook.com/vocalmasterclass/

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: