9.martā plkst. 17:30, Olimpiskā centra “Ventspils” basketbola halles foajē Pasaules nieru veselības dienas ietvaros visi interesenti aicināti uz Kurzemes Nieru Aizstājterapijas centra vadītājas dr. Lindas Mičules lekciju un diskusiju par fizisko aktivitāšu un nieru veselības saistību.

Lekciju organizē Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca sadarbībā ar Olimpisko centru “Ventspils”. Interesentiem tiks sniegtas atbildes par uztura bagātinātāju, proteīnu preparātu, kā arī dopinga lietošanas ietekmi uz nieru veselību.

Pasaulē arvien pieaug to pacientu skaits, kurus ir skārušas nieru problēmas. Nieres ir dzīvībai svarīgs orgāns, kas veic asins attīrīšanu. Nieru problēmas veicina saslimstība ar dažādām slimībām, piemēram, cukura diabētu un sirds asinsvadu slimībām, kā arī aptaukošanās, smēķēšana un mazkustīgs dzīvesveids. Īpaši negatīvi nieru veselību iespaido neapdomīga medikamentu un pretsāpju līdzekļu lietošana. “Nieru problēmas norit nemanāmi - nieres nesāp, tādēļ pacienti bieži vien ir neizpratnē, kad ārsts nefrologs viņiem paziņo, ka nieres ir ļoti slimas. Parasti pacienti iebilst, jo nekas taču nesāp,” stāsta L.Mičule. Sākotnējās izmaiņas var konstatēt, tikai veicot asins analīzi, nosakot kreatinīna un urīnvielas līmeni, kas ir vieni no svarīgākajiem nieru funkcionālajiem rādītājiem. Kreatinīna līmeņa paaugstināšanās liecina, ka pacientam ir sākušās nopietnas nieru darbības problēmas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: