Cetutdienas pēcpusdienā daļa Ventspils uz apmēram trim stundām palika bez elektroapgādes, kas bija saistīta ar tehnoloģisku traucējumu apakšstacijā "Ventspils",

Ceturtdien plkst. 16.12 tika reģistrēts tehnoloģisks traucējums apakšstacijā "Ventspils", kas ietekmēja elektroapgādi vairākiem tūkstošiem klientu Ventspilī un apkārtnē, un tiklīdz tika saņemta informācija par notikušo, AS “Sadales tīkls” un AS “Augstsprieguma tīkls” personāls nekavējoties uzsāka bojājuma lokalizēšanu, lai pēc iespējas ātrāk atjaunotu klientu elektroapgādi. Elektrotīkla pārbaudes laikā tika konstatēts, ka apakšstacijā “Ventspils” ir atslēdzies AS „Augstsprieguma tīkls” 110kV transformators, radot elektroapgādes pārtraukumu aptuveni 10 000 klientu, savukārt otrs apakšstacijā esošais transformators ir atslēgts, jo AS „Augstsprieguma tīkls” veic šī transformatora pieslēgumu rekonstrukciju.

Lai pēc iespējas ātrāk atjaunotu lietotāju elektroapgādi, AS “Sadales tīkls” operatīvais personāls veica elektrolīniju pārslēgšanu, lai lietotājiem nodrošinātu elektroapgādi no citām vidējā sprieguma 10kV un 20kV elektrolīnijām. Elektroapgāde klientiem tika atjaunota pakāpeniski. Jau ap plkst. 17:40 elektroapgāde tika atjaunota aptuveni 7 000 klientiem un ap plkst. 18:00 vēl aptuveni 2 000 klientu, savukārt pilnībā elektroapgādes traucējumi klientiem novērsti plkst. 19:01.

AS “Augstsprieguma tīkls” personāls turpina veikt elektrotīkla pārbaudi, lai noskaidrotu 110kV transformatora atslēgšanās iemeslu.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    qwerty 02.03.2017, 20:50:52

    Nē, nu visādi gadās,tehnika ir tehnika... tikai tā dīvaini ir skatīties uz pretējās 5-stāvenes gaišajiem logiem brīdī kad tava māja grimst tumsā.

  • 0
    Nif nifs 03.03.2017, 05:54:31

    Ak, nabaga ventspilnieki! Paraudiet gan. Tik to, ka arī daļai novada iedzīvotājiem tā pati liga, nemaz nav vērts pieminēt. Tie jau pieraduši pie visādiem pārrāvumiem un pārtraukumiem el.padevē. Naktī atmosties un tumsa tāda, kaut acī dur, nekā redzēt. Bieži. Tāpēc nebrēc kā pilsētnieki.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: