Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Kurzemes reģiona brigādes Ventspils daļa saņēmusi jaunu ugunsdzēsības autocisternu IVECO Magirus TLF 3000.

Jaunā autocisterna ir pilnībā aprīkota ar modernākajām glābšanas un dzēšanas ierīcēm un, ar kuru jau tuvākajā laikā ugunsdzēsēji glābēji dosies uz izsaukumiem Ventspils novadā.

Turpinot papildināt specializēto transportlīdzekļu klāstu ar jaunām automašīnām, VUGD šogad saņems kopumā 38 jaunas un modernas ugunsdzēsības automašīnas. Kurzemes reģiona brigāde jau pagājušajā gadā tika pie divām jaunām autokāpnēm un vienas autocisternas un šobrīd ikviens ugunsdzēsējs Liepājas 1.daļā, Liepājas 1.daļas 1.postenī un Saldus daļā novērtē iespēju braukt ar jaunajām automašīnām. Jaunie specializētie transportlīdzekļi ir pilnībā aprīkoti ar modernākajām glābšanas un dzēšanas ierīcēm, kā arī pielāgoti VUGD vajadzībām.

Šobrīd VUGD rīcībā esošais tehniskais nodrošinājums joprojām ir nepietiekams, jo no 338 ugunsdzēsībai un glābšanas darbiem paredzētajiem transportlīdzekļiem lielākā daļa ir vecāki par 20 gadiem un 46% no tiem ir uz ZIL, GAZ un KAMAZ bāzes. Lai uzlabotu šo situāciju, Ministru kabinets piešķīra vairāk kā 36 milj.eiro VUGD autotehnikas iegādei, kur šo līdzekļu ietvaros plānots iegādāties vairāk kā 80 jaunos specializēts transportlīdzekļus, kā arī papildus plānots transportlīdzekļus iegādāties Eiropas Savienības struktūrfondu līdzfinansēto projektu ietvaros.

Saņemot jaunos ugunsdzēsības transportlīdzekļus, situācija ne tikai Kurzemē, bet visā Latvijā tiek jūtami uzlabota, jo tos automobiļus, kurus nomainīs jaunās automašīnas un, kuri ir labā tehniskā stāvoklī, pārvietos uz citām struktūrvienībām. Līdz ar to, gandrīz visās struktūrvienībās līdz 2018.gada beigām plānota automobiļu nomaiņa uz jauniem vai jaunākiem specializētajiem automobiļiem.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Barons 08.02.2017, 15:06:22

    Es ir redzet,ka to IVECO Magirus TLF 3000 ir vien liel un dārg auto.
    Kur ir pulk rūm priekš piebraukšan un izvēršan,tur to ir ģeldig.
    Bet to auto,ko ir uz GAZ-66 vai ZIL-130 bāz,to var tikt klāt visur.
    Kaut vai pie tād daudz-dzīvokl māj iekš pilset,kur aplam pulk vieglo auto ir salikt bez jēg.Šito lielo monstr tur nevar būt iebraukt,le zinat.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: