BK "Ventspils" basketbolisti šīs sezonas pirmajā mačā pret VEF otrajā puslaikā prata droši pārņemt vadību un ar nelieliem pārdzīvojumiem novadīja maču līdz pelnītai uzvarai 81:73.

1.ceturtdaļa. Mājinieku starta piecinieks kā pēdējās spēlēs ierasts: Dīns, Janičenoks, Kempbels, Žeļonis un Zaķis. Viesi pretī lika Šķēli vecāko, Gadiju, Mejeri, Labucku un Meieru. Pirmās minūtes atgādināja kaut ko no nesenās FIBA Čempionu līgas spēles ar ASVEL. Kaut kā bez vajadzīgā azarta tika iesākta šī spēle un kamēr tika meklēti vajadzīgie apgriezieni, tikām viesi samet astoņus punktus un tas viss 2:30 minūšu laikā. Pirms pāris dienām sākām ar 0:5, tagad – ar 0:8. Vienīgais veids, kā izārstēt šādu mača sākumu ir minūtes pārtraukums, kas arī tiek nekavējoties pieprasīts. Palīdzēja. Nākamajās 2:30 minūtēs izdodas teju visu saglābt tiekot līdz 8:10 un ir jaušams, ka komanda pamazām sāk uzņemt pareizo ritmu. Ceturtdaļas pēdējās četras minūtes paiet soda metienu zīmē, jo abas komandas tobrīd jau ir sakrājušas piezīmju normu un tieši ar soda metienu palīdzību (Kempbels) vispirms tiek panākts izlīdzinājums, bet ar otru pirmo reizi iegūta arī vadība (21:20) un ar +1 tiek arī pabeigtas pirmās 10 minūtes. Starp citu, ventspilnieki pirmajā ceturtdaļā izpildīja 12 soda metienus (precīzi 11), viesi – par diviem vairāk (9).

2.ceturtdaļa. Ja pirmā ceturtdaļa tika pabeigta ar soda metieniem, tad otrā iesākta ar krietni smagāku artilēriju – ar tālmetieniem, kuru pirmajā praktiski nebija. Divas reizes pēc kārtas VEF tīkliņu ar trejačiem nosvilināja Māris Gulbis un pēc trim minūtēm jau +6 (29:23). Diemžēl tobrīd turpinājums nesekoja. Viesi Gulbja karsto roku atvēsināja ar minūtes pārtraukumu un pēc tam jau paši kļuva karsti gūstot septiņus punktus pēc kārtas un atgūstot vadību (29:30). Nu minūtes pārtraukums mājiniekiem un arī tas ir palīdz – tagad pienāk kārta laukuma saimniekiem gūt septiņus punktus pēc kārtas un atgūt vadību (36:30). Pabeigt ceturtdaļu ar šādu pārsvaru nebija lemts. Pat ar minimālu nē, taču puslaika rezultāts tobrīd pilnībā attaino laukumā notikušo – 36:36. Starp citu, otrajā ceturtdaļā tika izpildīti tikai divi soda metieni un abus realizēja Žeļonis.

3.ceturtdaļa. Otrais puslaiks iesākās ar pavisam citām emocijām abu komandu izpildījumā. Jau pirmajās trīs minūtēs netrūka nekā – bija gan ātrumi, gan nežēlīga cīņa par neitrālajām bumbām, gan nesportiskās piezīmes (katrai komandai pa vienai), gan daudz precīzu metienu un tā vien šķiet, ka šāda spēles maniere vairāk gāja pie sirds ventspilniekiem. It īpaši Janičenokam, kurš trāpīja ij trejaci, ij prata izkārtot sev soda metienus. Tā rezultāts pamazām kļuva laukuma saimniekiem acij tīkamās un pēc četrām minūtēm sasniegts tobrīd lielākais pārsvars (50:43). Kad laika rādītājs ir atskaitījis sešas minūtes, savu trešo trejaci realizē kapteinis Janičenoks un pirmo reizi pārsvars ir lielāks par desmit punktiem – 54:43. Līdz pēdējam pārtraukumam šie +11 tika nosargāti (bija arī +13) un pēdējā ceturtdaļa tiek sagaidīta ar pieklājīgu pārsvaru (58:47).

4.ceturtdaļa. Pēdējais cēliens iesākās ar mājinieku uzbrukumu un ar Kempbela trejaci. Pēc tam arī ar viņa divus punktus vērto caurgājienu un panākts jauns lielākais pārsvars (63:49). Šajā brīdī vēlreiz izceļas Kempbels, taču negatīvā nozīmē – viņš nopelna nesportisku piezīmi un tā tiek sodīta bargi jo bargi. Ar diviem soda metieniem un precīzu tālmetienu. Šie pieci punkti ļauj rīdziniekiem ievilkt elpu, jo pēc ilgāka laika starpība sarukusi zem desmit punktiem (63:54, 65:56). Viesu emocijas piezemē nu jau trešais Gulbja trejacis šajā spēlē un padsmit punktu pārsvars ir atgūts (68:56)… Viesu minūtes pārtraukums atvēsina nu jau mājiniekus. VEF (Ričardam) pietiek ar nepilnu pusminūti lai atgrieztu intrigu – viņa pieci pēc kārtas gūtie punkti un paliek tikai 68:61. Kad pamatlaikā bija atlikušas vien trīs minūtes, laukuma centrā muļķīgi kļūdās Janičenoks un visiem tiek uzdāvināti divi punkti un pārsvars ir sarucis tikai +4 (72:68). Bet, BK Ventspils sastāvā ir tāds spēlētājs, kā Māris Gulbis, kurš vēlreiz noliek uz bremzēm VEF un atkal ar tālmetienu 2:25 minūtes pirms mača beigām panākot 77:69. Tieši ar šo metienu arī izbeidzās VEF centieni glābt neglābjamo.

Ventspils - VEF 81:73 (21:20, 15:16, 22:11, 23:26)

Ventspils: Gulbis 17 (3p 4/6), Janičenoks 15 (3p 3/4, 5 rp), Kempbels 14, Zaķis 9 (9 ab), Žeļonis 9, Dīns 8, Jakovičs 7, Ziediņš 2. Šķēle

VEF: Ričardss 14, Labuckas 14, Blūms 10, Mejeris 9, Šķēle 9, Gadijs 7, Meiers 6, Gromovs 4

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • -2
    ozols 15.01.2017, 07:35:51

    Super aizraujoša spēle ! Malači !

  • -1
    karlito 15.01.2017, 16:50:59

    Nemaz tik viegla spēle nebija,lai liktu tādu virsrakstu!

  • -1
    keda 16.01.2017, 09:10:39

    Sākums lēns, bet tālāk jau stabili turēja to maču, tā kā tiešām parādīja, kas ir kas. Ej nu zini, kas būs pavasarī ar to vef, gan jau piepakāsies vēl ar leģionāriem , bet šobrīd esam daudz labāki

  • -1
    es 22.01.2017, 20:16:25

    Viegli nebija, taču sen tik labi neesam Ventspilī spēlējuši pret VEF.

    Janičenoks, Gulbis trāpīja svarīgus metienus. Uzslavas arī tiem, kas apgādāja viņus ar piespēlēm. ;)

    Arm.Šķēle labi izpildīja sodiņus pēc Ziediņa it kā nesportiskās piezīmes. ;)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: