Automašīnu vadītāji ziemas sezonā aicināti izvērtēt sava auto novietošanas vietas izvēli, lai pēc iespējas mazāk traucētu sniega tīrāmās tehnikas darbu.

Ziemas sezonā Ventspils pilsētas ielu attīrīšanu no sniega apgrūtina uz ielām un auto stāvlaukumos novietotās automašīnas, jo īpaši tās, kas atstātas ilgstošai stāvēšanai. Tā kā intensīvas snigšanas laikā galvenās ielas tiek tīrītas vairākkārt, problēmas ar brauktuvju attīrīšanu no sniega vairāk rada tieši ilgstoši atstātās automašīnas, kuras nākas apbraukt. Tas liedz brauktuvi notīrīt pilnībā, veidojot ap atstāto automašīnu sniega vaļņus un rada būtiskus brauktuves sašaurinājumus. Tā rezultātā tiek apgrūtināta pārējo transporta līdzekļu kustība un samazinās pārvietošanās drošība.

Komunālā pārvalde atgādina, ka 2012. gada 3.februāra Ventspils pilsētas saistošo noteikumu “Ventspils pilsētas teritoriju kopšanas un būvju uzturēšanas noteikumi” 16. punkts paredz: “Laika periodā no 1.decembra līdz 1.martam jebkuru transportlīdzekli aizliegts novietot uz ielas un koplietošanas teritoriju braucamās daļas ilgstošai stāvēšanai ilgāk par 15 diennaktīm. Šajā laikā transportlīdzekļa īpašniekam jānodrošina sniega tīrīšana ap transportlīdzekli tā, lai netraucētu pārējo transportlīdzekļu satiksmi, t.sk. apstāšanos.”

Ventspils pašvaldības policija līdz 1.martam pievērsīs pastiprinātu uzmanību uz ilgāku laiku ielu malās vai stāvlaukumos atstātām automašīnām, meklēs to īpašniekus un veiks atbilstošas darbības, lai tiktu veikta saistošajos noteikumos apstiprināto normu ievērošana vai šo automašīnu pārvietošana. Ilgstoši uz ielām un koplietošanas teritorijās atstāto automašīnu īpašniekiem jāatceras veikt sniega attīrīšanu ap savu braucamo vai jāatrod cita piemērotāka vieta automašīnas novietošanai.

Lasi vēl

Komentāri (7)

  • -1
    qwerty 04.01.2017, 18:24:24

    Ne tie noteikumi ko maina,ne tie poliči ko var pasākt! Nu stāv tie auto,piem. Jūras ielā un Lielā prospektā,bet ko darīt , tiem namiem nav elementāru pagalmu.Kur tam mīļajam ventiņam to savu auto likt? Stiept iekšā dzīvoklī?
    Vai ir radīts veids kā apziņot notīrīšanai paredzēto ielu iedzīvotājus? TV,prese,radio,i-nets?

  • -1
    Cements 04.01.2017, 20:55:32

    Tieši tā!
    Pat normālos laika apstākļos ir problēmas ar mašīnas novietošanu pagalmā, nemaz nerunājot par ziemu.
    Varbūt vajadzētu padomāt par mašīnu stāvvietām pie daudzīvokļu namiem nevis bezjēdzīgi platajām ietvēm vai nesakoptiem laukumiem pagalmos!!

  • 0
    Bardaks 04.01.2017, 22:11:09

    Kam tā nodokļu nauda ripo kabatā? Rīga Ventspils šodien sāli kaisītāji nekaisīja tikai stumj sniegu... nē redz pilsētā jābirdina sāls, lai varētu pēc tam atskaitīties " redz tik daudz naudiņas iztērējām ziemas dienesta uzturēšanai" ... a to , ka uztaisa 5x slidīkāku putru un neizbraucamu-BĪSTAMU brauktuvi transportam, ,pat pa Kurzemes radio teica,ka to sāli nekaisa puteņa laikā,jo tas nekam neder,sagriez stūri un slīd vairāk nekā pa ledu... tas nekas,beram tik tūkstošus ārā.

  • 0
    Bardaks 04.01.2017, 22:14:44

    Jēga ir tik no traktoriņiem kas stumj ietves,pagalmus,malači puikas... automašīnas vainīgas,ka tiek nostumtas ar " šļuru" un netiek ārā,ne katram dzīvoklī ir lāpsta... tīru sniegu var izbraukt,izspolēt,bet nē jāber tak sāls ar.

  • 0
    Pornieks 05.01.2017, 12:51:41

    Nevar ar tām pagaidu zīmēm regulēt? Bija taču iepriekš zināms ka būs putenis.

  • -1
    P/i "Ventspils Komunālā pārvalde" 05.01.2017, 19:28:05

    Andrej,
    pašlaik nav tāda ārkārtas situācija, lai uzstādītu kādus ierobežojumus. Pašlaik ar sniega tīrīšanu atbildīgie dienesti tiek galā, jo šonedēļ visas sniega tīrīšanas tehnikas vienības un vairāk kā 50 sētnieki strādā pastiprinātā režīmā - tiek veikta brauktuvju un ietvju attīrīšana no sniega un kaisīšana ar pretslīdes materiālu. Darbi, galvenokārt, tiek veikti pilsētas ielās, ielu malās esošajās autostāvvietās, autostāvlaukumos, tāpat tiek tīrītas ietves un skvēri. Arī lielākā daļa daudzdzīvokļu namu pagalmu iespēju robežās dienas laikā tiek iztīrīti. Nakts laikā mehanizēti gan to izdarīt nav iespējams, jo tad tie ir pilni ar automašīnām, kas apgrūtina sniega pārvietošanu.

    P/i „Komunālā pārvalde” atgādina, ka sniega tīrīšana privatizēto māju pagalmos un ar to saistītā informācijas sniegšana iedzīvotājiem, ir jāorganizē māju pārvaldniekiem. Privatizēto pagalmu tīrīšanas pakalpojumus piedāvā pašvaldības SIA „Ventspils labiekārtošanas kombināts”, tālr. nr. 636 22747. Piesakot tīrīšanu, iespēju robežās var tikt saskaņots konkrēts tīrīšanas laiks, lai mājas pārvaldnieks šajā laika posmā varētu organizēt autostāvvietu atbrīvošanu no iedzīvotāju braucamajiem.

    P/i „Komunālā pārvalde” lūdz arī veikalu īpašniekus sakopt autostāvvietas, jo tā ir gan veikala, gan pilsētas vizītkarte.

    Cement,
    rekonstruējot pašvaldības atbildībā esošs iekšpagalmus, tieši īpaši tiek piedomāts pie papildu automašīnu stāvvietu izbūvi. Piemēram, 2016. gadā pilsētā tika rekonstruēti kopā 9 daudzdzīvokļu māju iekšpagalmi, lielākajā daļā no tiem būtiski palielinot autostāvvietu skaitu. Lai sakārtotu privatizētos iekšpagalmus, tai skaitā izbūvētu papildu autostāvvietas tajos, ir pieejama speciāla līdzfinansējuma programma, kuras ietvaros iespējams saņemt pašvaldības finansiālu atbalstu līdz pat 80% iekšpagalma labiekārtošanai. Aicinām ar ierosinājumu sakārtot savas privatizētās teritorijas iekšpagalmu vērsties pie savas mājas pārvaldnieka!

  • 0
    norge 06.01.2017, 01:09:05

    vispar sniegs ir ne tikai cupas jasastumj bet ari jaizved , neviss gaidit kamer nokusis , lai komunalie pie domes sastumj sniega cupas tad redzes ka kauseniekam un vel dazam labam bus jautri

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: