Sērijveida dzīvokļu cena Ventspils centra rajonos šā gada trešajā ceturksnī saglabājās nemainīga - 450-600 eiro robežās par kvadrātmetru, teikts nekustamo īpašumu kompānijas "Latio" mājokļu tirgus pārskatā.

Tirgus aktivitāte Ventspilī trešajā ceturksnī saglabājusies iepriekšējā līmenī. Augstāks pieprasījums un darījumu skaits ir centra zonā, bet mazāks Pārventā. Pieprasītākie ir divu un trīs istabu dzīvokļi teicamā stāvoklī pilsētas centrālajā daļā, pircējiem ir interese arī par neremontētiem un neapdzīvojamiem dzīvokļiem ar iesāktu remontu.

Ventspilī, kur nav jauno projektu, ir pieprasīti dzīvokļi nestandarta daudzdzīvokļu namos, tomēr pilsētas vēsturiskajā centrā dzīvokļu tirgus ir mazaktīvs, jo trūkst kvalitatīva piedāvājuma, informē "Latio".

Pieprasījums pēc savrupmājām saglabājas zems, visvairāk darījumu notiek Gāliņciemā. Pircējus interesē jaunas vai pilnībā rekonstruētas mājas. Raksturīgākās cenas vecām savrupmājām ir 35 000 eiro līdz 55 000 eiro, bet jaunām - 100 000 eiro līdz 140 000 eiro apmērā.

Darījumu aktivitāte ar komerczemēm Ventspilī ir ļoti zema, pēdējā laikā notikuši vien daži darījumi Vecpilsētā ar pašvaldības līdzdalību. Privātie investori šobrīd ir nogaidoši.

Ir notikuši vairāki darījumi ar banku portfeļos esošiem graustiem, kuriem nepieciešamas investīcijas.

Darījumu skaits ar viensētām Ventspils apkārtnē ir neliels, piedāvājums ir mazs, un ēkas bieži ir ļoti sliktā stāvoklī, norāda "Latio".

Liels ir pieprasījums pēc lauksaimniecības zemēm un atsevišķās vietās, kur pārklājas vairāku lielo lauksaimnieku intereses, var sasniegt pat 4000 eiro par hektāru. Vidējā cena ir 2000-3000 eiro par hektāru.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • 0
    jurchx 12.12.2016, 22:23:12

    Un, ņemot vērā reālo pirktspēju iedzīvotāju vidū, nevis rēķinot mistisku "vidējo", kur es, saņemot 400 eiro, un kāds "darbonis" saņemot 4000 eiro, kopā ar vēl 2 bezdarbniekiem, veidojam 1100 eiro vidējo algu, cenas ir augstas. Laikam jau lielā mērā to iespaido nelegālo naktsmītņu sāga katru vasaru, bet savu artavu dod arī tas, ka dzīvojamais fonds netiek atjaunots, netiek palielināts, tādejādi radot kroplu tirgu, kurā Tu vari iegādāties nevis to, ko vēlies, bet Tev jāiztiek ar to, kas ir.

  • 0
    cits 13.12.2016, 11:44:35

    Interesanti,vai domei rastos kādas juridiska rakstura nepatikšanas,ja tā uzceltu vairākas piecstāvenes priekš iedzimtajiem ventspilnekiem?
    Protams,tas nav pašvaldības pienākums-nodarboties ar celtniecību,bet tad gan ventspilniekiem būtu reāls stimuls slavēt domi.Nevis kā tagad,kad viss tiek orientēts uz tūristiem.

  • 0
    norge 13.12.2016, 12:24:50

    to cits , vispar tas IR PASVALDIBAS pienakumos CELT JAUNAS SOCIALAS MAJAS .

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: