Organizācija "Varu Latvijas tautai" ir pārliecināta, ka apzināti tiekot likti šķēršļi parakstu vākšanai, lai ierosinātu referendumu par Saeimas atlaišanu, savukārt atbildīgās institūcijas problēmas skaidro ar informācijas tehnoloģiju sistēmu tehniskajām nepilnībām.

Organizācija norāda, ka, cilvēkiem mēģinot parakstīties, parādās paziņojums, ka neesot iespējams pārbaudīt vēlēšanu tiesību esamību Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes reģistrā. "Protams, vienmēr var gadīties ne tikai "horizontāli taimkodi", bet arī īstas tehniskas problēmas, bet tās būtu maksimāli operatīvi jānovērš, taču vairākas dienas nekādi nav uzskatāmas par "īslaicīgu" traucējumu," teikts biedrības paziņojumā.

Aģentūra LETA novēroja, ka trešdienas rītā šāds paziņojums vairs neparādās un ir iespējams parakstīties referenduma ierosināšanai, taču pagājušās nedēļas piektdienā šāds paziņojums tiešām parādījās.

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK), kas ir reģistrējusi parakstu vākšanu, ir pieprasījusi skaidrojumus no Valsts reģionālās attīstības aģentūras (VRAA), kas uztur portālu "Latvija.lv", kurā notiek parakstu vākšana referenduma ierosināšanai.

VRAA atbildes vēstulē CVK tiek skaidrots, ka problēmas radot "noilgums informācijas nodošanā" no Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes informācijas resursiem. VRAA esot vairākkārt aicinājusi Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldi un Iekšlietu ministrijas Informācijas centru aktīvi izmeklēt problēmas cēloņus un novērst tos.

"Varu Latvijas tautai" uzsver, ka tehniskās problēmas ir radušās tieši laikā, kad notiek parakstu vākšana, lai rosinātu referendumu par Saeimas atlaišanu, līdz ar to organizācijai radušās bažas, ka notiek demokrātijas ierobežošana.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: